HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Podarilo sa

pridané: 18.01.2020

Uspeli sme v meste ocele, v Košiciach.

Špecifickú príchuť mal zápas pre Jakuba Sukeľa, Filipa Vrábeľa a Christiána Michalčina. Po výmene počas tohto týždňa sa ocitli na opačnej strane barikády. Hlavne pre Jakuba Sukeľa, ktorý si prvýkrát v kariére obliekol iný ako Mikulášsky dres, to bol výnimočný zápas.

V prvej tretine sme sa dokázali presadiť už v piatej minúte, keď sa práve novic v našom drese, Filip Vrábeľ, presadil krásnou strelou z ľavého kruhu do šibenice. Domáci dokázali ešte do prvej sirény vyrovnať. Po úvodnom dejstve tak bol stav v Steel aréne vyrovnaný.

V druhej tretine sa opäť presadil jeden z našich hráčov. Vladimír Vybíral vsietil gól po peknom blafáku, keď sa dostal v predposlednej minúte druhého dejstva do samostatného úniku. Domáci sa nevedeli dostať v tejto fáze zápasu do tempa vďaka našej pozornej obrane, a tak sme po dvoch tretinách viedli najtesnejším rozdielom.

V tretej tretine sa domáci Oceliari snažili vyrovnať stav stretnutia, ale naši chlapci svojou bojovnosťou a organizovanosťou nedovoľovali často prenikať domácim hráčom pred Zalivina. Východniari boli síce častejšie s pukom na hokejkách, ale Saša Zalivin svojimi zákrokmi podržal naše mužstvo a nedovolil hráčom domáceho tímu vyrovnať stav stretnutia. Naši chlapci hrozili po rýchlych protiútokoch, ale ani domáci brankár Škorvánek puk za svoj chrbát nepustil. Naši chlapci ubránili v závere aj power play oceliarov a z východu sme si odniesli veľmi potrebné tri body za víťazstvo.

Zápas nedopadol šťastne pre Filipa Vrábeľa. Ten pre zranenie nedohral zápas a čakáme na vyjadrenia doktorov, aké vážne je jeho zranenie.

Chlapci podali v zápase obetavý a organizovaný výkon bez vylúčení, čo bola hlavná cesta k úspechu. Svojou aktívnou hrou narúšali rozohrávku Košičanov a tí mali veľký problém založiť svoje útoky.

Teraz si užijeme pár dní voľno skrz zápasu hviezd Tipsport ligy a voľného žrebu.

V zápase sa predstavíme až v piatok, 24.1.2020, keď nastúpime v Budapešti.

V nedeľu 26.1.2020 sa predstavíme domácim fanúšikom proti Nitre.

Peter Draisaitl, tréner HC Košice: "Mikuláš vyhral zaslúžene. Náš herný prejav sa ťahá už dlhšiu dobu. V nedávnom zápase v Bratislave to vyvrcholilo. Je to ako keď idete na skúšku do školy a predtým sa nenaučíte, v tom momente už to riešenie nenájdeš. Dnes sme neboli schopní presadiť sa do priestorov, odkiaľ sa dávajú góly. Chlapci sa musia spamätať a uvedomiť si, že všetko začína tvrdou prácou."

Anton Tomko, tréner MHK 32 Liptovský Mikuláš: "Pred zápasom sme pracovali najmä na hlavách, aby sme boli pozitívni. Každý počítal s tým, že Košice sú favorit. Mali sme slušný pohyb v porovnaní s inými zápasmi. Gól Vrábeľa nás celkom nakopol. V náš prospech dnes rozhodla bojovnosť a organizácia hry, ale sčasti aj šťastie. Vybojovali sme tri body, ktoré sú pre nás povzbudením do ďalšieho priebehu sezóny. Ešte nevzdávame boj o predposlednú priečku."

Mikuláš DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

41.kolo

HC Košice – MHK 32 Liptovský Mikuláš                   1:2 (1:1,0:1,0:0)

Góly: 15. Rapáč – 5. Vrábeľ (Tamáši, Huna), 39. Vybíral (Michalčin, Piatka)

 

HC Košice: Škorvánek (Košarišťan) — Slovák, Koch (A), Pavlin, Růžička, Čížek (A), Zeleňák, Bučko — Majdan, Chovan, Haščák — Belluš, Skokan (C), Sukeľ — Rapáč, Bortňák, Klhůfek — Milý, Suja, Jokeľ

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin (Romančík) — Kurali, Kramár, Droppa, Petran (A), Michalčin, Roman, Smutný, Mezovský (A) — Ru. Huna (C), Tamáši, Vrábeľ — Vybíral, Piatka, Surový — Kriška, Ró. Huna, Ri. Huna — Haluška, Oško, Uhrík

 

Rozhodca: Fridrich, Goga — Beniač, Frimmel