HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

"EŠKA" udupala Spišiakov

Dnes bol na ľade v  Liptovskom Mikuláši iba jeden tím. Domáci svojho súpera doslova zmietli z ľadu.

Už v druhej minúte Piatka dorazil Oškovu strelu, ktorá nemierila do priestoru bránky, ale odrazila sa  od zadného mantinelu pred bránu. V piatej minúte Lichanec krásne stlmil a priťukol puk Cibuľovi, ktorý spomedzi kruhov nikým nekrytý prekonal popod vyrážačku po druhýkrát hosťujúceho brankára. V polovici úvodnej tretiny tretia päťka krásne vyšachovala hosťujúcich hráčov a Laco zasunul puk do prázdnej bránky. Domáci gólový koncert pokračoval. Cibuľa počas presilovky zobral na seba zodpovednosť, prebral puk a delovkou poslal puk do pravého vinkla. Gólový uragán uzavrel tri sekundy pred koncom tretiny Uram. Vydoloval puk v rohu, potiahol ho k bráne a rutinérsky našiel štrbinku nad ľavým ramenom brankára. Domáci mali za sebou tretinu ako z rozprávky.

Druhá tretina pokračovala tak, ako tá úvodná. Domáci takmer vôbec nepožičiavali hosťujúcim hráčom puk a Cibuľa pridal ďalší gól v 25. minúte, keď vložil hokejku do Mezovského strely a tečoval puk pod hornú tyčku. V 30. minúte Mezovský prekonal brankára hostí strelou od modrej už bez prispenia spoluhráča, a tak aj on sa zapísal do streleckej listiny. Gól padol aj v poslednej minúte druhej tretiny. Kuric dostal pred modrou nahrávku, popri mantineli sa natlačil pred bránku, a aj napriek bráneniu hosťujúceho obrancu bekhendom napol sieť ôsmikrát v zápase.

V úvode tretej tretiny strelili hostia čestný gól. Lapšanský prekonal Pravdu. O góle sa chvíľu diskutovalo, ale nakoniec rozhodcovská trojica rozhodla, že hostia s nulou na konte strelených gólov neodišli. Domáci ale o dvadsať sekúnd odpovedali opäť gólom. Brezniak prestrelil brankára, aj keď puk prešiel za bránkovú čiaru len nepatrne, predsa to bol gól. Pre divákov vytúžený desiaty gól strelil Lištiak. Laco mu poslal spoza bránky nahrávku a mladý útočník domácich tvrdou strelou spomedzi kruhov trafil nechytatelne do ľavého vinkla. Gólový účet stretnutia uzavrel Gápa. Uramovu nahrávku spoza bránky upratal do siete.

Domáci diváci mohli na konci aplaudovať svojim miláčikom. Na poslednom zápase panovala elektrizujúca atmosféra aj vďaka fanúšikom hostí, ktorí zavítali na Liptov, no veľa radosti si domov neodniesli. Domáci hráči sa úchvatným spôsobom rozlúčili so svojimi fanúšikmi v tomto kalendárnom roku. Najbližšie sa predstaví na Liptove Detva.

Róbert Spišák:  ,,Dnes sme boli vysoko efektívny v koncovke. Rýchlo sme sa ujali vedenia a prakticky v prvej tretine sa rozhodlo o stretnutí. Rýchle priamočiare akcie do súperovej obrany a početnosť streľby nám priniesli úspech. Obrancovia dnes hrali to, čo sme od nich požadovali už zápasy predtým. Nevymýšľať, strieľať na bránu, kde cloní útočník. Priestor dostala celá lavička a som rád, že sme hrali do konca a potešili našich skvelých fanúšikov. Verím, že sme diváka dnes potešili, pobavili."

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Spišská Nová Ves            11:1 (5:0,3:0,3:1)

Góly: 2. Piatka (Oško, Laco), 5. Cibuľa (Lichanec, Kadlubiak), 10. Laco (Piatka, Brezniak), 15. Cibuľa (Mezovský, Bartík) PP, 20. Uram (Lichanec), 25. Cibuľa (Mezovský, Krčula), 30. Mezovský (Krčula, Brezniak), 40. Kuric (Bartík, Krčula), 42. Brezniak (Piatka, Laco), 51. Lištiak (Laco, Gápa), 53. Gápa (Uram, Lištiak) – 42. Lapšanský (Ištócy, Findura)

Strely: 45:25

Tresty: 2:5 + Jabrocký (LM) 10 min. OT

Tréneri: Spišák - Horváth

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Pravda – Mezovský, Krčula, Cibuľa, Kuric, Bartík – Oravec, Burzala, Jabrocký, Lichanec, Uram – Oško, Kadlubiak, Brezniak, Piatka, Laco – Gápa, Lištiak

HK Spišská Nová Ves: Borároš(Strmeň) – Hrubý, Osuský, M. Findura, Koky, Môcik – Janči, Janovčík, Podsedlý, Ištócy, Lapšanský – Bdžoch, Cvengroš, Hamráček, Giľák, Lesňák – P. Findura, Zwick, Ludányi, Chmeľ

Rozhodca: Vojtek – Štofančík, Vyšný

Diváci: 1043