Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Potrebné víťazstvo + VIDEO

pridané: 27.12.2019

S Trenčínom sme si pripísali do tabuľky tri body.

V prvej tretine sme sa ťažšie rozbiehali. Hráči Trenčína boli pri puku skôr a mali tak zákonite aj viac striel, ktoré smerovali do priestoru bránky. Hostia aj otvorili skóre, keď sa v 5. minúte v presilovke presadil Valach. Naši chlapci sa začali následne viac hýbať a vyrovnali hru. Odmenou im bol rovnako tak presilovkový gól, keď v 12. minúte, už po 4 sekundách pobytu Mikysku na trestnej lavici, tečoval Kriška Kuraliho strelu od modrej a puk sa zatrepotal v sieti ako vianočný kapor. Viac gólov už následne diváci nevideli, a tak sa odchádzalo na prvú prestávku za vyrovnaného stavu.

Druhá tretina priniesla najprv dve naše presilovky, v ktorých sme sa ale nedokázali presadiť. Ako sa to má, nám ukázali hostia, keď v 26. minúte potrestali vylúčenie jedného z našich chlapcov a Bezúch poslal svoje farby opäť do vedenia. Aj na tento gól sme dokázali odpovedať. V prečíslení dvoch proti jednému zobral zodpovednosť na svoje plecia Piatka, a z pravej strany prekonal strelou pod vyrážačku hosťujúceho Tomeka. Puk cinkol o tyčku a skončil v sieti, pekný gól. Potom sme sa museli brániť dvom početným výhodám súpera v krátkom slede. Hostia si vypracovali tlak, ale Zalivin nás podržal svojimi zákrokmi. A tak aj po druhej tretine svietil na časomiere vyrovnaný stav.

V prvej polovici tretej tretiny sa striedali návštevníci na trestnej lavici na obidvoch stranách. Gól však priniesol až rovnovážny stav, keď sekundu po tom, ako naskočil hosťujúci hráč z trestnej lavice vyslal Mezovský nenápadnú strelu na bránku Tomeka a puk sa dostal do siete. Prvýkrát v zápase sme tak viedli. Potom prišli horúce chvíle. Na trestnú lavicu putoval Kriška a hostia nás zavreli v našom pásme. Oslabenie sme ubránili, ale Trenčín sa následne odhodlal, viac ako dve minúty pred koncom k power play. Jeho hráči sa snažili tlačiť pred Zalivina, ale odolávali sme. Minútu pred koncom ukončil tlak hostí ich vlastný hráč, keď netakticky fauloval a my sme išli do presilovky. V nej sme sa umne netlačili dopredu, ale snažili sa strážiť si výsledok. Po chybe v trenčianskej rozohrávke prišiel nakoniec ešte aj poisťovací gól, keď Petran zachytil na modrej puk, a s dvojicou Kriška – Sukeľ vyšachovali obranu aj brankára a náš robustný obranca zasunul puk do odkrytej bránky.

Naši chlapci si tak mohli po dlhšom čase vychutnať víťazstvo a oslavovať spolu s fanúšikmi, ktorí vytvorili v zápase dobrú atmosféru. K nej dopomohli aj hosťujúci diváci, ktorí merali cestu na Liptov.

Najbližšie čakajú našich hráčov výjazdy na štadióny súperov. V sobotu sa predstavia vo Zvolene a v pondelok sa predstavia v Detve. Na domácom štadióne si zahráme až v novom roku, keď v prvom kole roku 2020, 4.1. privítame Banskú Bystricu.

A nezabudnite dražiť dresy.

 

Mikuláš DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

34. kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Trenčín                     4:2 (1:1,1:1,2:0)

Góly: 12. Kriška (Kurali, Piatka) PP, 34. Piatka, 54. Mezovský (Droppa), 60. Petran (Piatka, Sukeľ) PP – 5. Valach (Štach, Bartovič) PP, 26. Bezúch PP

 

Strely: 27:26 (8:9,9:9,10:8)

Tresty: 8:7

Presilovky: 2:2

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin – Kurali, Kramár, Nemec, Petran, Roman, Mezovský, Droppa, Smutný – Kriška, Piatka, Sukeľ – Ru. Huna, Oško, Vybíral – Surový, Ró. Huna, Ri. Huna – Haluška, Uhrík, Lištiak

 

Dukla Trenčín: Tomek – McCormack, Starosta, Bokroš, Štach, Sládok, Kajínek, Maniaček, Dúžek – Alderson, Mikyska, Bezúch – Bartovič, Valach, Hecl – Sojčík, Balán, Lapšanský – Chromiak, Hlinka, Deneš

 

Rozhodca: Snášel, Juhász – Durmis, Soltész

Diváci: 1850

 

 

Tomáš Paprčka