HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Potrebné víťazstvo + VIDEO

pridané: 27.12.2019

S Trenčínom sme si pripísali do tabuľky tri body.

V prvej tretine sme sa ťažšie rozbiehali. Hráči Trenčína boli pri puku skôr a mali tak zákonite aj viac striel, ktoré smerovali do priestoru bránky. Hostia aj otvorili skóre, keď sa v 5. minúte v presilovke presadil Valach. Naši chlapci sa začali následne viac hýbať a vyrovnali hru. Odmenou im bol rovnako tak presilovkový gól, keď v 12. minúte, už po 4 sekundách pobytu Mikysku na trestnej lavici, tečoval Kriška Kuraliho strelu od modrej a puk sa zatrepotal v sieti ako vianočný kapor. Viac gólov už následne diváci nevideli, a tak sa odchádzalo na prvú prestávku za vyrovnaného stavu.

Druhá tretina priniesla najprv dve naše presilovky, v ktorých sme sa ale nedokázali presadiť. Ako sa to má, nám ukázali hostia, keď v 26. minúte potrestali vylúčenie jedného z našich chlapcov a Bezúch poslal svoje farby opäť do vedenia. Aj na tento gól sme dokázali odpovedať. V prečíslení dvoch proti jednému zobral zodpovednosť na svoje plecia Piatka, a z pravej strany prekonal strelou pod vyrážačku hosťujúceho Tomeka. Puk cinkol o tyčku a skončil v sieti, pekný gól. Potom sme sa museli brániť dvom početným výhodám súpera v krátkom slede. Hostia si vypracovali tlak, ale Zalivin nás podržal svojimi zákrokmi. A tak aj po druhej tretine svietil na časomiere vyrovnaný stav.

V prvej polovici tretej tretiny sa striedali návštevníci na trestnej lavici na obidvoch stranách. Gól však priniesol až rovnovážny stav, keď sekundu po tom, ako naskočil hosťujúci hráč z trestnej lavice vyslal Mezovský nenápadnú strelu na bránku Tomeka a puk sa dostal do siete. Prvýkrát v zápase sme tak viedli. Potom prišli horúce chvíle. Na trestnú lavicu putoval Kriška a hostia nás zavreli v našom pásme. Oslabenie sme ubránili, ale Trenčín sa následne odhodlal, viac ako dve minúty pred koncom k power play. Jeho hráči sa snažili tlačiť pred Zalivina, ale odolávali sme. Minútu pred koncom ukončil tlak hostí ich vlastný hráč, keď netakticky fauloval a my sme išli do presilovky. V nej sme sa umne netlačili dopredu, ale snažili sa strážiť si výsledok. Po chybe v trenčianskej rozohrávke prišiel nakoniec ešte aj poisťovací gól, keď Petran zachytil na modrej puk, a s dvojicou Kriška – Sukeľ vyšachovali obranu aj brankára a náš robustný obranca zasunul puk do odkrytej bránky.

Naši chlapci si tak mohli po dlhšom čase vychutnať víťazstvo a oslavovať spolu s fanúšikmi, ktorí vytvorili v zápase dobrú atmosféru. K nej dopomohli aj hosťujúci diváci, ktorí merali cestu na Liptov.

Najbližšie čakajú našich hráčov výjazdy na štadióny súperov. V sobotu sa predstavia vo Zvolene a v pondelok sa predstavia v Detve. Na domácom štadióne si zahráme až v novom roku, keď v prvom kole roku 2020, 4.1. privítame Banskú Bystricu.

A nezabudnite dražiť dresy.

 

Mikuláš DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

34. kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Trenčín                     4:2 (1:1,1:1,2:0)

Góly: 12. Kriška (Kurali, Piatka) PP, 34. Piatka, 54. Mezovský (Droppa), 60. Petran (Piatka, Sukeľ) PP – 5. Valach (Štach, Bartovič) PP, 26. Bezúch PP

 

Strely: 27:26 (8:9,9:9,10:8)

Tresty: 8:7

Presilovky: 2:2

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin – Kurali, Kramár, Nemec, Petran, Roman, Mezovský, Droppa, Smutný – Kriška, Piatka, Sukeľ – Ru. Huna, Oško, Vybíral – Surový, Ró. Huna, Ri. Huna – Haluška, Uhrík, Lištiak

 

Dukla Trenčín: Tomek – McCormack, Starosta, Bokroš, Štach, Sládok, Kajínek, Maniaček, Dúžek – Alderson, Mikyska, Bezúch – Bartovič, Valach, Hecl – Sojčík, Balán, Lapšanský – Chromiak, Hlinka, Deneš

 

Rozhodca: Snášel, Juhász – Durmis, Soltész

Diváci: 1850

 

 

Tomáš Paprčka