Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Tesná prehra s MAC

pridané: 09.12.2019

Niekedy aj lepšie mužstvo prehrá.

V úvodnej tretine sme boli aktívnejším mužstvom. V 6. minúte Rudo Huna našiel Vlada Vybírala, ktorý rozozvučal žŕdku Bálizsovej bránky. Naši chlapci postupne zvyšovali tempo, hrali rýchly hokej a robili problémy obrane hostí. V 17. minúte sa v obrovskej šanci ocitol Lunter, no osamotený pred bránkou stroskotal na Bálizsovi. V prvej tretine diváci nevideli gól, aj napriek tomu, že sme boli aktívny a vytvorili sme si väčšie množstvo šancí.

V druhej časti mohol otvoriť skóre v 30. minúte Mišo Uhrík z trestného strieľania, jeho blafák však Bálizs vystihol. Hráči MAC potom herne pridali a podarilo sa im zlomiť bezgólový stav zásluhou Sorfona, ktorý strelu z prvej prepálil Romančíka. V 34. minúte nastala po McNallyho strele neprehľadná situácia a náš brankár musel zakročiť po sérii dorážok. Tesne pred druhou sirénou sme však inkasovali aj druhýkrát, keď Pitt v presilovke päť sekúnd pred koncom poslal puk do siete.

Blízko k prvému gólu sme mali v 43. minúte, keď sa po individuálnej akcii J. Sukeľa pred Bálizsa natlačil Kriška, no aj toto zakončenie domácich brankár MAC eliminoval. Konečne sa nám podarilo presadiť až v 52. minúte, keď nám vyšiel rýchly brejk s prihrávkou J. Sukeľa na Piatku, ktorý na dvakrát prekazil Bálizsovo čisté konto. V  závere sme skúsili power play bez brankára, ale predĺženie sa nám už nepodarilo vynútiť a zaznamenali sme tesnú prehru. Aj napriek viacerým šanciam. Pred koncom mal v oslabení veľkú šancu na vyrovnanie Piatka, ale ani on nedokázal vyrovnať.

Teraz nasleduje reprezentačná prestávka. V zápase sa predstavíme až 18.12. v Nitre.

Mikuláš DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

30. kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – MAC Budapešť                                        1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Góly: 52. Piatka (J. Sukeľ, Kriška) - 31. Sorfon (Klempa, Carlisle), 40. Pitt (Sorfon, Klempa)

 

Tresty: 7:6 + Mezovský a Pitt 5+10 min + DKZ za bitku, Langkow 10 MIN NEŠPS

Presilovky: 0:1

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Romančík – Droppa, Petran, Kurali, Nemec, Roman, Mezovský, Kramár, Smutný – Kriška, Piatka, J. Sukeľ – Vybíral, Oško, Ru. Huna – Ri. Huna, Uhrík, Lunter – Nechaj, Lištiak, Surový

MAC Újbuda: Bálizs – McNally, Pozsgai, Garát, Macaulay, Carlisle, Fejes, Bl. Orbán, Nagy – Br. Orbán, Langkow, Bodó – Klempa, Stretch, Sofron – Kreisz, Pitt, Terbócs – Pápa, Majoross, Szigeti

 

Diváci: 1115