HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Tesná prehra s MAC

pridané: 09.12.2019

Niekedy aj lepšie mužstvo prehrá.

V úvodnej tretine sme boli aktívnejším mužstvom. V 6. minúte Rudo Huna našiel Vlada Vybírala, ktorý rozozvučal žŕdku Bálizsovej bránky. Naši chlapci postupne zvyšovali tempo, hrali rýchly hokej a robili problémy obrane hostí. V 17. minúte sa v obrovskej šanci ocitol Lunter, no osamotený pred bránkou stroskotal na Bálizsovi. V prvej tretine diváci nevideli gól, aj napriek tomu, že sme boli aktívny a vytvorili sme si väčšie množstvo šancí.

V druhej časti mohol otvoriť skóre v 30. minúte Mišo Uhrík z trestného strieľania, jeho blafák však Bálizs vystihol. Hráči MAC potom herne pridali a podarilo sa im zlomiť bezgólový stav zásluhou Sorfona, ktorý strelu z prvej prepálil Romančíka. V 34. minúte nastala po McNallyho strele neprehľadná situácia a náš brankár musel zakročiť po sérii dorážok. Tesne pred druhou sirénou sme však inkasovali aj druhýkrát, keď Pitt v presilovke päť sekúnd pred koncom poslal puk do siete.

Blízko k prvému gólu sme mali v 43. minúte, keď sa po individuálnej akcii J. Sukeľa pred Bálizsa natlačil Kriška, no aj toto zakončenie domácich brankár MAC eliminoval. Konečne sa nám podarilo presadiť až v 52. minúte, keď nám vyšiel rýchly brejk s prihrávkou J. Sukeľa na Piatku, ktorý na dvakrát prekazil Bálizsovo čisté konto. V  závere sme skúsili power play bez brankára, ale predĺženie sa nám už nepodarilo vynútiť a zaznamenali sme tesnú prehru. Aj napriek viacerým šanciam. Pred koncom mal v oslabení veľkú šancu na vyrovnanie Piatka, ale ani on nedokázal vyrovnať.

Teraz nasleduje reprezentačná prestávka. V zápase sa predstavíme až 18.12. v Nitre.

Mikuláš DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

30. kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – MAC Budapešť                                        1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Góly: 52. Piatka (J. Sukeľ, Kriška) - 31. Sorfon (Klempa, Carlisle), 40. Pitt (Sorfon, Klempa)

 

Tresty: 7:6 + Mezovský a Pitt 5+10 min + DKZ za bitku, Langkow 10 MIN NEŠPS

Presilovky: 0:1

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Romančík – Droppa, Petran, Kurali, Nemec, Roman, Mezovský, Kramár, Smutný – Kriška, Piatka, J. Sukeľ – Vybíral, Oško, Ru. Huna – Ri. Huna, Uhrík, Lunter – Nechaj, Lištiak, Surový

MAC Újbuda: Bálizs – McNally, Pozsgai, Garát, Macaulay, Carlisle, Fejes, Bl. Orbán, Nagy – Br. Orbán, Langkow, Bodó – Klempa, Stretch, Sofron – Kreisz, Pitt, Terbócs – Pápa, Majoross, Szigeti

 

Diváci: 1115