HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Rozviazanie zmluvy

pridané: 29.11.2019

Zastihla nás informácia o ukončení zmluvy.

Našim fanúšikom musíme, bohužiaľ, oznámiť nepríjemnú správu. Náš najskúsenejší obranca, druhý najstarší hráč v kádri, Richard Stehlík, sa rozhodol, že zápas v Košiciach, ktorý sme odohrali v predohrávke 26. kola v Steel aréne, bol jeho nateraz posledný.

Richard sa vrátil k hokeju pred touto sezónou po ročnej pauze. Skúsený obranca je odchovancom Skalice. Na reprezentačnej úrovni reprezentoval Slovensko na Majstrovstvách sveta do 18 aj do 20 rokov. Bol súčasťou mužskej reprezentácie. V drese Slovenska absolvoval celkovo 81 zápasov a zúčastnil sa dvoch Majstrovstiev Sveta „A“ kategórie. Naposledy sa objavil v najcennejšom drese v sezóne 2017/2018. Na klubovej úrovni si zahral za Skalicu, Trenčín, Spartu Praha, Vítkovice, Brno, Třinec. V KHL bol súčasťou Salavatu Yulaev Ufa a Atlantu Mytishchi. Zahral si vo Švédsku za MODO Hockey, či vo Fínsku za HPK Hämeenlinna. Potom sme už mali možnosť jeho majstrovstvo sledovať v našom drese. V sezóne 2016/2017 sa prvýkrát predstavil našim fanúšikom. Následne si na rok odskočil do francúzskeho Rouen, aby sa pred touto sezónou vrátil na Liptov a opäť si obliekol náš dres.

V aktuálnej sezóne nastúpil v 16 zápasoch, v ktorých strelil štyri góly.

Milan Čanky nám objasnil situáciu detailnejšie. „Rišo prišiel za nami po zápase v Košiciach, že si chce zobrať chvíľu na rozmyslenie, čo ďalej. Po zápase v Košiciach sa tak nepripravoval s mužstvom a vynechal aj zápasy vo Zvolene a doma s Budapešťou. Včera, vo štvrtok, sme mali spoločné sedenie, ktoré sám inicioval a kde sme si ozrejmili situáciu a Rišo sa rozhodol predčasne ukončiť sezónu. Je nám ľúto a mrzí nás, že sa rozhodol tak, ako sa rozhodol. Bol to jeden z najskúsenejších obrancov a najproduktívnejší obranca. Navrhli sme mu, že by sme boli radi,  aby bol naďalej v štruktúrach klubu na inej pozícii. Svoje rozhodnutie ukončiť nateraz svoju kariéru odôvodnil tým, že sa nemôže naplno venovať svojim hokejovým povinnostiam. Ako profesionál si uvedomuje, že to nemohlo takto na najvyššej úrovni fungovať. Za jeho rozhodnutím stoja rodinné povinnosti. Rodina je pre neho na prvom mieste. Tak isto aj jeho začínajúca civilná pracovná kariéra. Zopakujem, mrzí nás, že Rišo nebude pokračovať, ale chápeme a plne rešpektujeme jeho rozhodnutie. Ďakujeme mu, že sa po ročnej prestávke rozhodol pokračovať v kariére a chcel nám pomôcť na ľade svojimi výkonmi. Svoje miesto si zastal.“

Vedeniu klubu bude pracovať po Rišovom odchode na doplnení kádra. Je nám ale jasné, že zohnať na trhu hráča Rišových kvalít, nebude také jednoduché.

 

Rišovi prajeme v jeho osobnom živote veľa radosti a slnečných dní.

Riško, Ďakujeme za odvedené výkony.

Mikuláš DO TOHO!!!

 

 

Tomáš Paprčka