HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Víťazný obrat + VIDEO + FOTO

pridané: 28.11.2019

Proti MACu ukážkový výsledkový obrat.

Zápas sa pre nás nevyvíjal najlepšie. Už v prvej oslabovke sme inkasovali, keď sa v 4. minúte presadil Sorfon. Naša hra v tejto fáze zápasu nebola dobrá, a puk mal viac na hokejkách náš súper, ktorý svoju územnú prevahu pretavil aj do druhého gólu. To sa v 15. minúte presadil Bodó. V tej chvíli to vyzeralo zle nedobre. Našťastie sa našim chlapcom predsa len podarilo nepodarenú prvú tretinu aspon zmierniť, keď v 19. minúte dopravil puk do siete svojim prvým gólov v sezóne Kurali.

Do druhej tretiny sme už vstúpili aktívnejšie, a bolo to vidieť hlavne na našom hernom prejave. Náš pohyb sa zlepšil a z toho pramenili aj strely smerujúce na bránku hostí. Vyrovnať sa nám podarilo v 35. minúte, keď po peknej kombinácii upratal puk do siete Oško. Treba však povedať, že aj hostia hrýzli počas prostrednej tretiny, ale spoľahlivo chytajúci Zalivin vyriešil ich strely, ktoré smerovali do priestoru našej bránky. Po dvoch tretinách tak bol gólový stav vyrovnaný.

Tretia tretina sa pre naše farby začala presne tak, ako si priali všetci diváci na štadióne. V 44. minúte sa presadil Richard Huna, keď doklepol do siete puk po strele Luntera a dokonal obrat skóre v náš prospech. Následne sa hostia začali samozrejme viac tlačiť pred našu bránku, z čoho pramenili aj šance a nepríjemné situácie pred Zalivinom. Náš ruský „mužíček“ v maske ale držal našu loď na hladine a nedovolil žiadnemu puku preniknúť do siete. Hostia si zahrali v závere aj dlhú, skoro dvojminútovú power play, ale naši chlapci sa svojou obetavosťou dopracovali k úspešnému výsledku, keď zvíťazili najtesnejším rozdielom.

Piatkový zápas 26.kola sme si s Košicami predohrali a tak sa najbližšie v zápase predstavíme až v nedeľu na ľade Popradu. Doma, v „Kôlničke“, sa predstavíme opäť v utorok, 3.12., proti Košiciam.

Mikuláš DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

25.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – MAC Budapešť                                                       3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Góly: 19. Kurali (Vybíral, Ru. Huna), 35. Oško (Vybíral, Kurali), 44. Ri. Huna (Lunter, Uhrík) – 4. Sofron (McNally, Klempa) PP, 15. Bodó (Langkow, Nagy)

 

Strely: 32:30 (9:11, 14:9, 9:10)

Tresty: 2:4

Presilovky: 0:1

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin (Romančík) – Droppa, Petran, Kurali, Nemec, Roman, Mezovský, Dlugoš, Smutný – Lunter, Piatka, J. Sukeľ – Ru. Huna, Oško, Vybíral – Haluška, Uhrík, Ri. Huna – Nechaj, Kalousek, Michalík

 

MAC Budapešť: Bálizs (Halász) – McNally, Macaulay, Garát, Carlisle, Pozsgai, Fejes, Orbán, Kreisz – Nagy, Langkow, Bodó – Orban, Stretch, Sofron – Klempa, Pitt, Terbócs – Pípa, Majoross, Szigeti

 

Rozhodca: Valach, Nagy – Šoltés, Kis-Király

 

 

Tomáš Paprčka