Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Čo je nové?

pridané: 14.11.2019

Prvá Reprezentačná prestávka je za nami.

Prvá reprezentačná prestávka je na konci, a my sme sa pozreli na to, čo je v našom klube nové. Všetci fanúšikovia očakávajú hlavne informácie o hráčoch, ktorí sú u nás na hosťovaní. Slovo sme teda dali nášmu Generálnemu manažérovi, Milanovi Čankymu. „Počas prestávky sme si sadli s trénermi a zhodnotili sme si určité veci. Niektoré sme dotiahli do konca, iné dohody sa stále riešia. Dve zmeny v kádri sú už aj na papieri. Do kádra prišiel mladý, perspektívny obranca Marcel Dlugoš. Naopak, v tíme končí po vzájomnej dohode oboch strán Juraj Cebák. Z Bystrických hráčov tu nateraz ostáva Lukáš Lunter. Mário Róth bude bohužiaľ, pravdepodobne, dlhšie pauzovať pre zranenie členka. Alex Tamáši sa od začiatku reprezentačnej prestávky presunul späť do Bystrice, kde trénuje a o jeho osude sa ešte nerozhodlo. Máme veľký záujem o to, aby pokračoval v našom drese. Uvidíme, ako to nakoniec v jeho prípade dopadne. Aktívne to riešime.“

Marcel Dlugoš je člen reprezentácie do 20 rokov, v ktorej bojuje o svoju nomináciu na blížiace sa Majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia neďaleko, v Českých mestách Třinec a Ostrava. Marcel je odchovanec žilinského hokeja. Túto sezónu začal v Nových Zámkoch. Ako voľný hráč podpísal zmluvu s nami do konca sezóny. Po prípadnej vzájomnej spokojnosti, by sme si chceli tohto obrancu zmluvne zaviazať aj na dlhšie obdobie. Marcel sa zúčastnil aj minuloročného šampionátu hráčov do 20 rokov a v roku 2018 aj majstrovstiev sveta do 18 rokov.

Marcel, srdečne ťa vítame na v našom drese.

Touto cestou chceme rovnako poďakovať Jurajovi Cebákovi za jeho služby. Prajeme mu veľa šťastia v novom pôsobisku.

 

Liga sa teraz rozbehne v rýchlom tempe. Zajtra nastúpime v podtatranskom derby proti Popradu na jeho ľade. Následne, v nedeľu, privítame v „Kôlničke“ Detvu. V ďalšom týždni absolvujeme hneď tri zápasy.

 

Zdravotne sú všetci hráči s výnimkou Andreja Lištiaka v poriadku. Toho trápia problémy s chrbtom. V týchto dňoch absolvuje vyšetrenia, ktoré ukážu rozsah a dĺžku absencie. Potešiteľný je návrat Filipa Mezovského, ktorý nedohral posledný zápas.

„Hneď v pondelok po zápase, mi v Ružomberskej nemocnici operovali zlomený nos a zašívali tržnú ranu. V stredu ma prepustili z nemocnice a do tréningového procesu som sa vrátil až tento pondelok. Keďže sme mali naordinované ťažšie tréningy, mal som čo robiť, aby som držal po týždňovom výpadku tempo s chalanmi. Verím, že zajtra to ale bude v pohode, a zápas zvládnem. Chcem hrať, aj keď to ešte nie je s nosom ideálne. Nastúpim s ochranným košíkom, aby som eliminoval prípadný úder. Chcem ale hrať, zabojovať o dobrý výsledok spolu s chlapcami. Ťahá ma to na ľad a chcem chalanom pomôcť.“ Toľko Filip Mezovský o svojom zranení.

 

Pred zajtrajším zápasom ostáva ešte jeden nepríjemný otáznik. Nášho Kapitána Martina Krišku, bude dnes v poobedných hodinách riešiť disciplinárna komisia, za zákrok v zápase s Trenčínom, ktorý sme vyhrali na domácom ľade 1:0. Veríme, že nedôjde k dodatočnému udeleniu trestu a „Kiko“ bude môcť bez problémov nastúpiť.

 

K mikrofónu sme si zobrali na záver Antona Tomka, ktorý nám zhodnotil uplynulé dni, a tiež plány na tie najbližšie.

Mikuláš DO TOHO!!!

 

 

Tomáš Paprčka