HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Trnava s dlhým nosom.

pridané: 18.12.2015

Liptáci porazili na svojom ľade ďalšieho súpera.

Liptáci nenechali nič na náhodu a na súpera spustili od začiatku zápasu oheň a síru. Už v prvej minúte sa dvojica Cibuľa - Bartík rútili na jedného obrancu, no akciu gólom nezakončili. Liptáci sa tlačili pred bránu hostí a brankár Hála odolával. Trnava po prvej vážnejšej návšteve v útočnom pásme viedla. Po Domaevovej strele sa puk dostal na zadnú tyčku ku osamotenému Glembovi, a ten poslal puk do odkrytej Pravdovej brány. Po góle prišlo vylúčenie na jednej aj druhej strane, ani jeden tím však nedokázal využiť ponúknutú početnú výhodu. V 17. minúte padol druhý gól. Tentokrát do trnavskej bránky. Bartík priťukol puk Cibuľovi, a ten z ľavého bodu na buly prestrelil Hálu popod vyrážačku. Prvá tretina bola gólovo vyrovnaná.

Do druhej tretiny vtrhli domáci ukážkovo. Najprv síce Cbuľa neprekonal brankára, Števuliak už ale napol sieť súpera. Pri následnej oslabovke mali hostia nájazd na Pravdu, ten ale podržal svoje mužstvo. Plynulosť hry kúskovali vylúčenia, ale bez efektu. V 38. minúte sa Uram zastreľoval, aby v poslednej sekunde tretiny, upravil po tlaku druhej formácie stav na 3:1. Liptáci boli počas tretiny aktívnejší a zaslúžene viedli o dva góly.

Tretia tretina sa začala dobrým zákrokom Pravdu, po tvrdej strele hostí. Liptáci umne držali puk na hokejkách a držali Trnavu ďaleko od svojho brankára. Svoje šance však nepremenili na ďalší gól, a tak stále nebolo rozhodnuté. Svoje šance nepremenili Piatka, Jabrocký, Bartiík, či Lichanec. Zápas sa definitívne zlomil, keď v 56. minúte Bartík tečoval Mezovského strelu a Hála nestihol zareagovať na zmenu smeru puku. Lichanec následne v tej istej minúte nastrelil tyčku. Zápas uzavrela presilovka Trnavy, v ktorej hostia pekne zahrali gólovú akciu. Schmidt poslal peknú nahrávku od pravého mantinelu na druhú stranu Jurákovi, a ten z prvej prekonal bezmocného Pravdu. Liptáci si dnes svoje tri body plne zaslúžili.

Najbližšie sa "EŠKA" predstaví 22.12. na ľade Prešova.

"EŠKA" DO TOHO

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Trnava  4:2 (1:1,2:0,1:1)

 

Góly:  17. Cibuľa (Bartík, Krčula), 22. Števuliak (Burzala, Lichanec), 40. Uram (Cibuľa, Burzala), 56. Bartík (Mezovský, Cibuľa) – 9. Glemba (Domaev), 58. Jurák (Schmidt)

Strely: 36:24

Tresty: 3:5

Tréneri: Spišák - Macko

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš:

Pravda – Krčula, Mezovský, Cibuľa, Kuric, Bartík – Nádašdi, Burzala, Števuliak, Lichanec, Uram – Kadlubiak, Oravec, Jabrocký, Piatka, Laco – Oško, Brezniak, Lištiak, Marcinko

HK Gladiators Trnava:

Hála – Poláček, Reho, Jurák, Schmidt, Kovaľ – Demo, Imrich, Barinka, Čunderlík, Lukačovič – Hutár, Mrázik, Domaev, Peško, Glemba – Hronec, Mrava, Ševčík, Okoličány

 

Rozhodcovia: Valach – Vido, Frimmel

Diváci: 511