Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Pretlačili sme Nitru + VIDEO

pridané: 25.10.2019

Ďalšie úspešné predĺženie v „Kôlničke“ v sérií.

Naši chlapci sa pripravovali na zápas zodpovedne a od prvej minúty, dodržiavali systém v obrannej tretine a hostí nepúšťali do šancí. Hostia sa zle popasovali aj s tromi vylúčeniami. Naši chlapci svojou obetavou hrou eliminovali kombinácie Nitranov, a tak sa šlo do kabín za bezgólového stavu.

V druhej tretine sa karta obrátila, a presilové hry sme si zahrali my. Rovnako sme si ale s nimi neporadili tak, ako by sme chceli. Kombinácia nám viazla, puky sme si posielali pomaly a nepresne. Až štvrtá presilovka priniesla hru, akú by sme chceli forsírovať v takýchto situáciách. Ani to ale nestačilo, aby diváci videli otvárací gól. Takže aj po dvoch tretinách svietilo na tabuli skóre 0:0.

Pred záverečnou tretinou bolo všetkým prítomným v „Kôlničke“ jasné, že rozhodnú maximálne jeden, či dva góly. V hre prevažovali súboje. Často sme videli nedovolené uvoľnenia. Na gól sa čakalo až do 51. minúty. A ten teda stál za to! Kuriozita, aká ešte v „Kôlničke“ snáď nenastala v celej novodobej histórií. Pri signalizovanom vylúčení jedného z našich hráčov, sa hostia snažili zakombinovať, ale dopadlo to pre nich katastrofou. Po nepresnej nahrávke v útočnom pásme sa puk na prekvapenie všetkých prítomných dokotúľal až do prázdnej brány, a „EŠKA“ sa tak dostala takto nečakane do vedenia. Následne sme ubránili aj avizované vylúčenie a nasmerovali sme našu loď za bodmi. Víťazstvo v riadnom hracom čase sme ale nevybojovali. V 56. minúte sa najprv nepresadil v dobrej pozícii Jakub Sukeľ, aby za pár sekúnd poslal Buček po dorážke zápas do predĺženia.

V predĺžení mohol najprv rozhodnúť Buček, keď sa ocitol v medzikruží sám pred Bátorym, ale neuspel. O minútu nato, v 64. minúte sa k strele od modrej odhodlal Petran, a aj keď netrafil bránku, jeho tvrdá rana sa odrazila od mantinelu pred Hanuljaka, a pozorný Rudo Huna doklepol puk do siete. Úspešnú premiéru si medzi seniormi odbil náš mladý odchovanec, brankár Matej Bátory.

Mohli sme tak oslavovať druhé úspešné predĺženie za sebou a v tabuľke Tipsport ligy dva body.

Najbližšie sa predstavíme v nedeľu na ľade Nových Zámkov. Liga ide pred reprezentačnou prestávkou v rýchlom slede a už v stredu privítame doma Miškolec.

Mikuláš DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

16.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Nitra                                                   2:1pp (0:0,0:0,1:1 – 1:0)

Góly a asistencie: 51. Petran, 63. Huna (Petran, Uhrík) – 56. Buček (Kollár, Lušňák)

 

Strely: 25:31 (9:10, 7:10, 6:9, 3:1)

Tresty: 4:4

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Bátory – Droppa, Petran, Kurali, Nemec, Roman, Mezovský, Smutný, Nechaj – Kriška, Uhrík, J. Sukeľ – Macík, Lištiak, Vybíral – Lunter, Tamáši, Róth – Ri. Huna, Ro. Huna, Ru. Huna

HK Nitra: Hanuljak – Mezei, Morrison, Olsen, Pupák, Rácz, Versteeg, Korím, Rais – Buček, Kerbashian, Scheidl – Blackwater, Kollár, Lušňák – Fominykh, Šimun, Csányi – Čaládi, Minárik, Rác

 

Rozhodca: Štefik, Kókai – Durmis, Soltész

Diváci: 1004

 

 

Tomáš Paprčka