HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Pretlačili sme Nitru + VIDEO

pridané: 25.10.2019

Ďalšie úspešné predĺženie v „Kôlničke“ v sérií.

Naši chlapci sa pripravovali na zápas zodpovedne a od prvej minúty, dodržiavali systém v obrannej tretine a hostí nepúšťali do šancí. Hostia sa zle popasovali aj s tromi vylúčeniami. Naši chlapci svojou obetavou hrou eliminovali kombinácie Nitranov, a tak sa šlo do kabín za bezgólového stavu.

V druhej tretine sa karta obrátila, a presilové hry sme si zahrali my. Rovnako sme si ale s nimi neporadili tak, ako by sme chceli. Kombinácia nám viazla, puky sme si posielali pomaly a nepresne. Až štvrtá presilovka priniesla hru, akú by sme chceli forsírovať v takýchto situáciách. Ani to ale nestačilo, aby diváci videli otvárací gól. Takže aj po dvoch tretinách svietilo na tabuli skóre 0:0.

Pred záverečnou tretinou bolo všetkým prítomným v „Kôlničke“ jasné, že rozhodnú maximálne jeden, či dva góly. V hre prevažovali súboje. Často sme videli nedovolené uvoľnenia. Na gól sa čakalo až do 51. minúty. A ten teda stál za to! Kuriozita, aká ešte v „Kôlničke“ snáď nenastala v celej novodobej histórií. Pri signalizovanom vylúčení jedného z našich hráčov, sa hostia snažili zakombinovať, ale dopadlo to pre nich katastrofou. Po nepresnej nahrávke v útočnom pásme sa puk na prekvapenie všetkých prítomných dokotúľal až do prázdnej brány, a „EŠKA“ sa tak dostala takto nečakane do vedenia. Následne sme ubránili aj avizované vylúčenie a nasmerovali sme našu loď za bodmi. Víťazstvo v riadnom hracom čase sme ale nevybojovali. V 56. minúte sa najprv nepresadil v dobrej pozícii Jakub Sukeľ, aby za pár sekúnd poslal Buček po dorážke zápas do predĺženia.

V predĺžení mohol najprv rozhodnúť Buček, keď sa ocitol v medzikruží sám pred Bátorym, ale neuspel. O minútu nato, v 64. minúte sa k strele od modrej odhodlal Petran, a aj keď netrafil bránku, jeho tvrdá rana sa odrazila od mantinelu pred Hanuljaka, a pozorný Rudo Huna doklepol puk do siete. Úspešnú premiéru si medzi seniormi odbil náš mladý odchovanec, brankár Matej Bátory.

Mohli sme tak oslavovať druhé úspešné predĺženie za sebou a v tabuľke Tipsport ligy dva body.

Najbližšie sa predstavíme v nedeľu na ľade Nových Zámkov. Liga ide pred reprezentačnou prestávkou v rýchlom slede a už v stredu privítame doma Miškolec.

Mikuláš DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

16.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Nitra                                                   2:1pp (0:0,0:0,1:1 – 1:0)

Góly a asistencie: 51. Petran, 63. Huna (Petran, Uhrík) – 56. Buček (Kollár, Lušňák)

 

Strely: 25:31 (9:10, 7:10, 6:9, 3:1)

Tresty: 4:4

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Bátory – Droppa, Petran, Kurali, Nemec, Roman, Mezovský, Smutný, Nechaj – Kriška, Uhrík, J. Sukeľ – Macík, Lištiak, Vybíral – Lunter, Tamáši, Róth – Ri. Huna, Ro. Huna, Ru. Huna

HK Nitra: Hanuljak – Mezei, Morrison, Olsen, Pupák, Rácz, Versteeg, Korím, Rais – Buček, Kerbashian, Scheidl – Blackwater, Kollár, Lušňák – Fominykh, Šimun, Csányi – Čaládi, Minárik, Rác

 

Rozhodca: Štefik, Kókai – Durmis, Soltész

Diváci: 1004

 

 

Tomáš Paprčka