Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Rytieri víťazne + VIDEO

pridané: 07.10.2019

V domácom zápase so Zvolenom sme neuspeli.

Prvá tretina sa hrala v dobrom tempe. Ako prvý sa dostal do vedia súper, keď v 8.minúte prestrelil Zalivina Maier. Vyrovnať sa podarilo Stehlíkovi v 13.minúte. Tvrdou bombou od modrej čiary prestrelil všetko pred sebou. V 15.minúte sme si zahrali presilovku, nepriniesla ale žiadaný gólový efekt. Ako sa to má nám ukázali hostia, keď Špirko v 19.minúte po pár sekundách využil početnú výhodu strelou švihom spoza obrancu z pravej strany. Do kabín tak išli veselší hostia.

Druhá tretina začala oslabením „EŠKY“, ale tentokrát sme sa ubránili. V 34.minúte sa nám opäť podarilo vyrovnať, keď Sukeľ trafil po Kriškovej nahrávke. Hostia ale išli do kabín opäť vo vedení, keď naše vylúčenie trestal Trotter.

V tretej tretine prišiel zlomový moment zápasu v 52.minúte. Špirko pridal svoj druhý gól v zápase v doznievajúcom tlaku po presilovej hre a utlmil naše šance na pozitívny výsledok. Aj keď sa chlapci snažili s výsledkom niečo spraviť, prišla ďalšia presilovková rana hostí v 57.minúte.  Konečnú podobu výsledku dal v 59.minúte svojim tretím gólom v zápase Špirko, keď dorazil do siete opustený puk, ktorý po tvrdej strele prepadol Zalivinovi.

Teraz máme chvíľku voľna. Najbližšie hráme až v nedeľu, 13.10., keď vycestujeme do Budapešti. Doma sa predstavíme 18.10. proti Košiciam. Máme tak chvíľu čas na uzavretie zmien, ktoré sa začali počas víkendu.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Juraj Halaj: „Chlapci sa snažili, dodržovali sme aj systém, ale nemôžeme dať takémuto súperovi priestor v piatich presilovkách. To podľa mňa rozhodlo zápas. Zvolen má tie presilovky nacvičené, má individuálnu kvalitu na to, aby v týchto zlomových momentoch stiahol víťazstvo na svoju stranu. Ja svojich chlapcov za niektoré momenty pochválim, iné si zase rozoberieme.“

 

Tipsport liga

10.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HKM Zvolena                                 2:6 (1:2, 1:1, 0:3)

Góly: 13. Stehlík (Nemec, Kriška), 34. J. Sukeľ (Kriška) - 8. Maier (McPherson, Trotter), 19. Špirko (Halama, B. Mráz) PP, 37. Trotter (McPherson, Corrin) PP, 52. Špirko (Corrin, Kelemen), 57. McPherson (Thompson, Trotter) PP, 59. Špirko (Betker, B. Mráz)

 

Strely: 21:45 (5:15,6:13,10:13)

Tresty: 5:2

Presilovky: 0:3

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin - Petran, Kurali, Stehlík, Nemec, Mezovský, Smutný, Burzík - Vybiral, Ro. Huna, Kriška - J. Sukeľ, Uhrík, Ru. Huna - Lištiak, Piatka, Macík - Nechaj, Oško, Michalík

HKM Zvolen: T. Tomek - Švarný, Lowney, Corrin, Betker, Maier, Drgoň, Fatul, Roman - Kelemen, Špirko, B. Mráz - Bonis, Trotter, McPherson - Thompson, M. Halama, Handlovský - S. Petráš, Preisinger, Marcinek

 

Rozhodovali: Lokšík, Kokai - Jurčiak, Kis-Király

Diváci: 1010

 

 

Tomáš Paprčka