HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Rytieri víťazne + VIDEO

pridané: 07.10.2019

V domácom zápase so Zvolenom sme neuspeli.

Prvá tretina sa hrala v dobrom tempe. Ako prvý sa dostal do vedia súper, keď v 8.minúte prestrelil Zalivina Maier. Vyrovnať sa podarilo Stehlíkovi v 13.minúte. Tvrdou bombou od modrej čiary prestrelil všetko pred sebou. V 15.minúte sme si zahrali presilovku, nepriniesla ale žiadaný gólový efekt. Ako sa to má nám ukázali hostia, keď Špirko v 19.minúte po pár sekundách využil početnú výhodu strelou švihom spoza obrancu z pravej strany. Do kabín tak išli veselší hostia.

Druhá tretina začala oslabením „EŠKY“, ale tentokrát sme sa ubránili. V 34.minúte sa nám opäť podarilo vyrovnať, keď Sukeľ trafil po Kriškovej nahrávke. Hostia ale išli do kabín opäť vo vedení, keď naše vylúčenie trestal Trotter.

V tretej tretine prišiel zlomový moment zápasu v 52.minúte. Špirko pridal svoj druhý gól v zápase v doznievajúcom tlaku po presilovej hre a utlmil naše šance na pozitívny výsledok. Aj keď sa chlapci snažili s výsledkom niečo spraviť, prišla ďalšia presilovková rana hostí v 57.minúte.  Konečnú podobu výsledku dal v 59.minúte svojim tretím gólom v zápase Špirko, keď dorazil do siete opustený puk, ktorý po tvrdej strele prepadol Zalivinovi.

Teraz máme chvíľku voľna. Najbližšie hráme až v nedeľu, 13.10., keď vycestujeme do Budapešti. Doma sa predstavíme 18.10. proti Košiciam. Máme tak chvíľu čas na uzavretie zmien, ktoré sa začali počas víkendu.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Juraj Halaj: „Chlapci sa snažili, dodržovali sme aj systém, ale nemôžeme dať takémuto súperovi priestor v piatich presilovkách. To podľa mňa rozhodlo zápas. Zvolen má tie presilovky nacvičené, má individuálnu kvalitu na to, aby v týchto zlomových momentoch stiahol víťazstvo na svoju stranu. Ja svojich chlapcov za niektoré momenty pochválim, iné si zase rozoberieme.“

 

Tipsport liga

10.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HKM Zvolena                                 2:6 (1:2, 1:1, 0:3)

Góly: 13. Stehlík (Nemec, Kriška), 34. J. Sukeľ (Kriška) - 8. Maier (McPherson, Trotter), 19. Špirko (Halama, B. Mráz) PP, 37. Trotter (McPherson, Corrin) PP, 52. Špirko (Corrin, Kelemen), 57. McPherson (Thompson, Trotter) PP, 59. Špirko (Betker, B. Mráz)

 

Strely: 21:45 (5:15,6:13,10:13)

Tresty: 5:2

Presilovky: 0:3

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin - Petran, Kurali, Stehlík, Nemec, Mezovský, Smutný, Burzík - Vybiral, Ro. Huna, Kriška - J. Sukeľ, Uhrík, Ru. Huna - Lištiak, Piatka, Macík - Nechaj, Oško, Michalík

HKM Zvolen: T. Tomek - Švarný, Lowney, Corrin, Betker, Maier, Drgoň, Fatul, Roman - Kelemen, Špirko, B. Mráz - Bonis, Trotter, McPherson - Thompson, M. Halama, Handlovský - S. Petráš, Preisinger, Marcinek

 

Rozhodovali: Lokšík, Kokai - Jurčiak, Kis-Király

Diváci: 1010

 

 

Tomáš Paprčka