HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Liptáci sfúkli senickú Duklu!!! + VIDEO

pridané: 11.12.2015

"EŠKA" porazila svojho súpera aj v treťom po sebe idúcom zápase.

"EŠKA" plánovala natiahnuť svoju víťaznú šnúru a patrične teda vybehla na súpera. Už v prvej minúte mal šancu Uram. O dve minúty Bartík nezakončil presne prečíslenie dva na jedného. V prvej presilovke mali Liptáci tlak, ale Lichanec márne dorážal puk za Ďurišov chrbát. V deviatej minúte trafil Uram tyčku hosťujúcej bránky. V 11. minúte pri vylúčení domáceho hráča sa domáci dokázali vymaniť z tlaku, ale situácia 2 - 2 neskončila gólom. Prvé dejstvo tak bolo bez gólov.

Druhá tretina mala podobný priebeh, ako tá predošlá. Domáci držali puk na svojich hokejkách a snažili sa prekonať súperovu obranu. O gól sa pokúšal Piatka, po ňom aj celý tretí útok, či druhá päťka po Kadlubiakovej strele. Všetka snaha však končila na brankárovi hostí. V 36. minúte vložil Lichanec hokejku do Uramovej strieľanej prihrávky, puk skončil mimo troch žrdí. O minútu nato, akcia ako cez kopirák, Uramova stielaná nahrávka a Bartíkovo nepresné zakončenie. V závere ešte zaujala menšia výmena názorov medzi Mezovským a Salijim. Aj po druhej tretine svietil na tabuli bezgólový stav.

Diváci sa predsa len v tretej tretine dočkali gólov. Už po pol minúte od buly zakombinovala prvá päťka a Bartík dopravil puk do polopráznej bránky. Aktivitu domácich trošku narušila oslabová hra,no gól hostia nestrelili. V 46. minúte Lichanec dostal peknú nahrávku pred bránku od Urama, a po druhýkrát prekonal Ďuriša. V 48. minúte dostal Oško trest 2+2 a hostia mali príležitosť streliť kontaktný gól. Domáci sa dokázali ubrániť aj vďaka Pravdovým zákrokom, ktoré boli v tejto fáze zápasu veľmi dôležité. Dnes z brankára domácich sršala istota. V 53. minúte si hostia opäť zahrali presilovú hru, ale ani z tohto mráčka nezapršalo. Liptáci definitívne zlomili zápas v 59. minúte. Najskôr Jabrocký spomedzi kruhov vymietol ľavý vinkel hosťujúcej bránky a následne tretia päťka po svojej bojovnosti uzavrela skóre zápasu.

Liptáci si svoju výhru dnes zaslúžili. Počas celého zápasu kontrolovali hru a v defenzíve podali 100% výkon. Najbližšie nastúpime u lídra tabuľky v Bardejove.

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC Dukla Senica      4:0 (0:0,0:0,4:0)

Góly: 41. Bartík (Lichanec, Uram), 46. Lichanec (Uram, Bartík), 58. Jabrocký (Cibuľa, Kuric), 59. Brezniak (Piatka, Laco)

Strely: 44:21

Tresty: 7:4

Tréneri: Spišák - Kosík

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš:

Pravda – Mezovský, Nádašdi, Oško, Kadlubiak, Krčula, Oravec – Bartík, Lichanec, Uram – Jabrocký, Cibuľa, Kuric – Laco, Piatka, Brezniak – Gápa, Leštiak, Marcinko

HC Dukla Senica:

Ďuriš – K. Grman, Pavešic, Šimon, Kotzman, Šohajda – Romančík, Videlka, Dvonč – Pekarčík, G. Saliji, Řezač – Daniel, Dobrý, Penák

 

Rozhodcovia: Kalina – Štofančík, Hanko

Diváci: 428