HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V Humennom víťazne!

pridané: 10.12.2015

Aj z druhej návštevy Vihorlatu sa vraciame s troma bodmi.

„EŠKA“ sa predstavila na ľade Humenného, kde len pred nedávnom urobili zmenu na trénerskom poste. Pána Křemena nahradil Jozef Kardoheli. Humenné chcelo na domácom ľade znížiť odstup od desiatej Trnavy, proti nim sme však stáli my, Liptáci.

Naši chlapci začali aktívne a držali opraty zápasu vo svojich rukách. V 5. minúte sa Liptáci tešili z gólu predčasne, rozhodca ho neuznal, nakoľko bol údajne dosiahnutý nohou. Bartík pálil v 7. minúte z dobrej pozície nad, na druhej strane sa dostal do brejku Vartovník, vychytal ho Pravda. V 9. Minúte už ale Liptáci predsa išli do vedenia. Individuálnu akciu v humenskom obrannom pásme zakončil Lichanec presnou strelou. Odpoveď domácich bola v podobe strely Krempaského nad. V 16. minúte sa Brezniak preštrikoval až pred Volentiera, ale koncovku už nezvládol. V 18. minúte mal šancu Vartovník, do kabín ale išli Liptáci spokojnejší.

Už po 25 sekundách druhej tretiny spálil šancu Lichanec. Dvadsiata druhá  minúta však našim chlapcom priniesla druhú gólovú radosť. Kuric a Cibuľa zvládli prečíslenie dvaja na jedného a prvý menovaný strelil po pauze spôsobenej zranením svoj prvý gól. Liptáci boli naďalej aktívni, tesne vedľa pálil Cibuľa. V 26. minúte sa po buly v útočnom pásme presadil harcovník Uram, a viedli sme tak už o tri góly. Humenskú iskierku nádeje vykresal Vartovník v presilovke. Domáci ožili, strela Roháčika od modrej čiary zazvonila na tyčku. V 35. minúte sa v dvoch šanciach ocitol Nagy, Pravda ukázal svoje umenie. V 38. minúte nastrelili žŕdku aj naši chlapci z Liptova. Do záverečnej tretiny sme tak išli s pohodlným vedením o tri góly.

Tretie dejstvo začalo šancou Urama, neprekabátil však Volentiera. Humenský brankár kryl aj nepríjemnú strelu Laca. Liptáci umne držali puk. Volentiera preveril dobrou strelou Lichanec, ale neúspešne. V presilovke Humenného sa Uram zmocnil puku vo vlastnom obrannom pásme, prešiel celé klzisko a zastavil ho až obranca Roháčik. Za domácich dobre pálili Ihnaťo, či M. Segľa. V 57. minúte sa predsa len podarilo domácim znížiť na rozdiel jedného gólu. Vartovník po skrumáži dotlačil puk do siete. Pol minúty pred koncom mali domáci veľkú šancu na vyrovnanie, Pravda vytiahol vynikajúci zákrok. Skóre uzavrel Bartík. Najskôr prázdnu humenskú bránu netrafil, repete už ale zvládol.

Róbert Spišák: „Zápas sme začali dobre, hru sme mali pod kontrolou. Hrali sme na štyri útoky. Aktivitou sme robili veľké problémy domácim. Škoda, opäť, že aj za stavu 3:0 sme nepridali ďalšie góly aby sme to definitívne zlomili. Zbytočne sme dovolili domácim sa vrátiť do zápasu gólom tri minúty pred koncom. Zápas ale hodnotím dobre. Naše víťazstvo je podľa mňa zaslúžené.“

 

MHK Bemaco Humenné - MHK 32 Liptovský Mikuláš     2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Góly: 29. Vartovník (Šeliga, Krempaský), 57. Vartovník (Hopkovič) resp. 9. Lichanec (Bartík), 22. Kuric (Cibuľa, Lichanec), 26. Uram (Bartík, Lichanec), 60. Bartík (Oško, Nádašdi)

Strely: 34:40

Tresty: 2:5

Tréneri: Kardoheli - Spišák

 

MHK Bemaco Humenné:

Volentier – Hopkovič, Devečka, Roháčik, Pacalaj, Mendel, Šeliga – Kramár, Nagy, Mihalič – Šugár, Segľa, Grega – Krempaský, Vartovník, Ihnaťo

MHK 32 Liptovský Mikuláš:

Pravda – Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Oško, Oravec, Krčula – Uram, Lichanec, Bartík – Cibuľa, Kuric, Laco – Jabrocký, Piatka, Lištiak – Marcinko, Brezniak, Gápa

 

Rozhodcovia: Mihaľov – Smerek, Hric

Diváci: 350