HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V pondelok ďalšia časť prípravy

pridané: 20.07.2019

V pondelok sa opäť otvoria dvere na šatni „A“ mužstva.

Chlapci sa po dovolenkách opäť stretnú, a v podstate až do konca sezóny, sa už dvere na kabíne „Áčka“ nezatvoria.

Tréneri Tomko a Halaj nahlásili začiatok druhej fázy prípravy na pondelok 22.7.. Chlapci prvýkrát vykorčuľujú na ľad v stredu. V tejto fáze prípravy budú využívať prvky telocvične, posilňovne a samozrejme ľadu.

Káder tvoria tradične z veľkej časti odchovanci. Sme radi, že stále môžeme raziť túto cestu. Momentálne ich je v kádri rovných dvadsať. Je to teda hodená rukavica aj pre Vás, naši fanúšikovia. Veríme, že budete v hojnom počte navštevovať naše domáce zápasy a podporíte práve ich. Vašich susedov, známych, kamarátov či dokonca členov rodiny. Sezóna bude dlhá a náročná, preto budeme potrebovať vašu podporu. Budeme potrebovať žičlivé, prajné prostredie u nás v „Kôlničke“, aby sme dokázali našich súperov porážať, pretlačiť ich, aj s vašou podporou z tribún.

Do kádra pribudli nové tváre, samozrejme, niektorí ukončili pôsobenie v našom klube, ale základ mužstva zostal po kope. Trénerom sa bude hlásiť na úvodnom zraze 25 hráčov. Z budú dvaja brankári, sedem obrancov a 16 útočníkov.

„Na začiatku budeme mať zatiaľ dvoch brankárov, domácich mladých odchovancov. Máme už ústne dohody s dvoma skúsenejšími brankármi zo zahraničia, ktorí, keď definitívne podpíšu s nami zmluvy a prídu do Mikuláša, tak ich predstavíme verejnosti. Prvý z nich sa možno pripojí k mužstvu už prvý týždeň prípravy. Vieme, že tento post je dôležitý, Veríme, že brankári, ktorých sme si vyhliadli, splnia výkonnostné kritériá. Po roku sa vracia na ľad Richard Stehlík, ktorý je už v podstate ďalší Mikulášan v kádri, keďže sa presťahoval a žije tu v Mikuláši. Veríme, že bude prínosom a pomôže nášmu mužstvu. V riešení je rovnako jeden zahraničný obranca, s ktorým sme tiež predbežne dohodnutý. Ak teda podpíše zmluvu, pripojí sa k nám na začiatku augusta. Ešte ale nič nieje na papieri, a tak by som nerád predbiehal. Tak ako v prípade brankárov, keď bude všetko definitívne, verejnosti predstavíme tohto hráča. Samozrejme, sledujeme vývoj na trhu, a keď zhodnotíme s trénermi, že sa tam objaví zaujímavé meno, urobíme všetko čo je v našich silách a hlavne možnostiach, aby sme ho získali. Vieme, že nám treba jedného, či dvoch obrancov. Uvidíme teda, čo trh prinesie. Sme v jednaní ešte s troma domácimi odchovancami, útočníkmi, ktorí boli oslovení a uvidíme, ako sa rozhodnú. Tak isto budeme sledovať chlapcov, ktorí prídu na skúšku, a vyhodnotíme si, či zostanú. Miesto prípravných domácich zápasov dáme divákov včas vedieť, nakoľko sa na ľad na veľkom zimnom štadióne dostaneme až v druhej polovici augusta.“  Takto nateraz ozrejmil situáciu s kádrom a technickými vecami Generálny manažér, pán Čanky.

 

Mužstvo odohrá celkovo deväť prípravných zápasov.

Zostáva nám veriť, že všetci hráči budú zdraví, budú sa im vyhýbať zranenia, a dobre sa pripravia na sezónu.

 

Menoslov hráčov: Bátory, Poburíny – Petran, Cebák, Stehlík, Kurali, Mezovský, Nemec, Droppa – Macík, Kriška, Ru.Huna, Ri.Huna, Ro.Huna, Piatka, Lištiak, Nechaj, Uhrík, Vybíral, Oško, Haluška, Rolný, Kalousek, Karlis Ozolins (skúška), Martins Lavrovs (skúška)

 

Plán prípravných zápasov:

1.8.      Liptovský Mikuláš – Poprad

6.8.      Poprad – Liptovský Mikuláš

13.8.    Liptovský Mikuláš – Martin

 

15. – 17.8. Turnaj v Detve

15.8.    18:00   DT – LM

16.8.    15:00   LM – SR 20

17.8.    14: 00  LM – Brašov

 

28.8.    Michalovce – Liptovský Mikuláš

30.8.    Liptovský Mikuláš – Katovice

3.9.      Martin – Liptovský Mikuláš

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

 

Tomáš Paprčka