HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Rozhovor s Máriom Kuralim

pridané: 08.07.2019

Dnes vám prinášame rozhovor s Máriom Kuralim, ktorý sa rozhodol pokračovať v našom drese aj v najbližšej sezóne.

Dozviete sa nielen o jeho plánoch do ďalšej sezóny, ale čo, to aj z osobného života Mária.  Mário odohral v minulej sezóne za „EŠKU“ 53 zápasov a pripísal si 14 bodov (5+9). Mário je odchovancom Popradu. Následne sa presunul za more, kde strávil dve sezóny v Quebec Major Junior Hockey League, zahral si aj v reprezentačnom projekte Orange 20, aby sa následne presunul opäť domov, do „Áčka“ Popradu. Zahral si aj v drese Žiliny a francúzskeho celku z Nice. Na Liptove začne svoju tretiu sezónu.

Tak čo o sebe teda Mário prezradil? Čítajte rozhovor.

 

Mário, vieme, že si sa rozhodol pokračovať v našom klube. Čo nám k tomu povieš?

Je to pravda. S klubom sme boli v kontakte počas jarného obdobia a nakoniec aj prišlo k dohode.

 

Naši fanúšikovia ťa moc nepoznajú, skús sa im predstaviť. Odkiaľ pochádzaš? Máš súrodencov? Priateľku? Akú školu si vyštudoval? Čo by si robil keby si nehral hokej? Tvoja hokejová minulosť?

Som rodák zo Starej Ľubovne. Mám staršieho brata. S priateľkou sme spolu vyše 5 rokov a mám za sebou strednú Obchodnú akadémiu. V budúcnosti si chcem určite urobiť aj vysokú ekonomickú školu.

 

Ako by si zhodnotil minulú sezónu?

V krátkosti si myslím, že každý chcel hrať predkolo a zabojovať o dobrý výsledok, ale  vzhľadom na celý priebeh sezóny odohratej na vonkajších ihriskách to “kľudné” miesto v tabuľke bolo oddreté a zaslúžene.

 

Ako sa ti páči na Liptove? Aj keď niesi z ďaleka, pochádzaš spod Tatier, takže na kopce si asi zvyknutý, ale predsa, čo Liptovsky Mikuláš ako mesto?

Popravde sa priznám, že ja nejaké obrovské mestá neobľubujem na bežné denné fungovanie, takže Lipt. Mikuláš je úplne v pohode.

 

Ako vyzerala tvoja letná príprava? Pripravoval si sa sám, či v nejakej "tréningovej" partii?

Pripravoval som sa individuálne. Nebola to pre mňa žiadna novinka, ani nič nezvyčajné, keďže  je to v kariére už po niekoľký krát.

 

Čo nemáš rád z letnej driny?

Asi nič haha. Ale nie, paradoxne sa mi vekom mení myslenie a môžem povedať, že ma v celku príprava na suchu baví.

 

Absolvoval si aj dovolenku? Oddýchol si si? Ak áno, s partiou, ci s priateľkou?

Dovolenka pri mori je u mňa základ každý rok, pretože som silný alergik a mam nábeh na astmu. Pár dní som absolvoval s partiou a momentálne sa chystám s priateľkou. (Chorvátsko)

 

Aké máš plány do najbližšej sezóny?

Presne ciele si nikdy nekladiem. Taký základný je podávať stále lepšie a lepšie výkony, ktoré pomôžu mužstvu k napredovaniu.

 

Čo by si odkázal fanúšikom na zaver?

Z pohľadu hráča si každý praje vidieť plné tribúny a dobrú atmosféru. Z opačného pohľadu sú to zase dobré výkony, aby bolo načo pozerať. Takže základ je v tomto smere nájsť vzájomnú podporu a fungujúce prepojenie.

 

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tomáš Paprčka