HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Ukončenie letnej driny.

pridané: 03.07.2019

Dnes sa, tradične, na tenisových kurtoch ukončila letná drina našich hráčov.

V priestoroch Liptovského tenisového klubu sa uskutočnil tradičný tenisový turnaj, ktorý ukončil tvrdý letný dril. Trénerský tandem Tomko – Halaj, dal definitívne bodku za úvodom letnej prípravy.

„S prípravou som spokojný. Mohlo nás byť viac, ale tí, ktorí tu boli a trénovali s nami, si svoju robotu poctivo odrobili. Verím, že spolu s ďalšou fázou prípravy, už aj na ľade, lebo samozrejme prvky telocvične a posilňovne budeme využívať aj naďalej, nás opäť dobre pripravia na začiatok sezóny, tak ako tomu bolo aj v tej predošlej. Na našej hre bolo vidieť v tej fáze sezóny, že je všetko v poriadku po kondičnej stránke. Všetko môže byť ideálnejšie, o tom niet pochýb, ale na podmienky, ktoré máme, sme si odpracovali všetko tak, ako som chcel.“ Takto zhodnotil prvú časť prípravy hlavný tréner Antom Tomko. Ten podpísal, spolu so svojim asistentom Jurajom Halajom, zmluvu na ďalšiu sezónu. Prvú fázu prípravy absolvovalo 15 hráčov. Išlo hlavne o mladých odchovancov „EŠKY“.

„Do ďalšej fázy prípravy sa už pridajú samozrejme aj ostatní hráči, ktorí prídu či už na skúšku, alebo absolvovali letnú prípravu individuálne.“ Doplnil tréner Tomko.

Víťazom tenisového turnaja sa stal Martin Kriška, ktorý zdolal vo finále Sukeľa. Zápas o tretie miesto ovládol Jakub Nemec, zdolal Maroša Piatku.

„Samozrejme, veľmi rád som sa zúčastnil záveru prípravy, ktorá sa končí týmto tradičným spôsobom. Ja som absolvoval letnú prípravu sám, individuálne, ale tento turnaj som si nenechal ujsť. Je to aj o utužení partie pred dlhou sezónou. To, že som zvíťazil beriem športovo. Aspoň teraz môžem mladých trošku v šatni podpichnúť. Samozrejme, všetko v rámci srandy. Teraz pôjdeme na krátke dovolenky, a koncom mesiaca sme opäť v tréningovom rytme.“ Takto zhodnotil letnú makačku a víťazstvo Martin „Kiko“ Kriška.  

A ako to je s jeho pôsobením v najbližšej sezóne v drese MHK 32? „Ústne sme sa s pánom Čankym dohodli. Popravde, ja už som neplánoval niekde ísť, kariéru plánujem zakončiť tu, doma, v drese „EŠKY“. Ak by o mňa nebol záujem, ukončil by som aktívnu kariéru. Zo strany trénera a vedenia bol však veľký záujem, aby som pokračoval. Ja sa cítim dobre, Väčšie zranenia sa mi vyhýbajú, a keď sme dokázali nájsť spoločnú reč aj ohľadne financií, nemal som žiadny dôvod nepokračovať. Musíme ešte doladiť pár bodov zmluvy, ale to sú len drobnosti.“ Martina Krišku tak uvidia fanúšikovia na ľade „Kôlničky“ aj v nasledujúcej sezóne.

Rovnako tak aj Mária Kuraliho, s ktorým sa vedenie predbežne dohodlo na jeho pokračovaní na Liptove. Mário absolvoval letnú prípravu doma, pod Tatrami.

Novou tvárou v košiari Antona Tomka bude navrátilec, odchovanec, Radoslav Macík. Ten k nám prichádza z neďalekého Popradu. 

Poďakovať za odvedenú prácu prišiel hráčom a trénerom aj primátor mesta Ján Blcháč, následne zazneli posledné slová trénera a všetci zúčastnení si mohli pochutiť na guláši, ktorý pripravil Peter Ondrejka. Potom sa už všetci rozpŕchli na zaslúžené dovolenky.

Hráči a tréneri sa opäť stretnú 22.júla.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

 

Tomáš Paprčka