HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Reprezentant.

pridané: 26.02.2019

MHK 32 Liptovský Mikuláš vyslal do sveta ďalšieho reprezentanta.

29. Svetové univerzitné hry v ruskom Krasnojarsku budú aj so slovenskou účasťou v hokejovom turnaji mužov. Slovenský tím sa v meste na rieke Jenisej predstaví od 2. do 12. marca, kedy je v Krasnojarsku naplánovaná zimná univerziáda.

Športovci budú súťažiť o 76 sérií medailí v 11 športoch. Očakáva sa, že sa hier zúčastní viac ako tri tisícky športovcov a desať tisíc hostí. Usporiadatelia dúfajú, že univerziáda zvýši povedomie o meste a zmení kvalitu života v Krasnojarsku.

Diváci budú môcť vidieť zápolenie mladých športovcov v týchto disciplínach: alpské lyžovanie, biatlon, bežecké lyžovanie, ľadový hokej, rýchlokorčuľovanie, snowboarding, krasokorčuľovanie, curling, orientačný beh na lyžiach, freestyle skiing, bandy hokej

Univerzitný hokej na území bývalej federácie má bohatú históriu. Najlepšie to dokumentuje skutočnosť, že Československo má na svojom konte zo zimných univerziád až tri zlaté medaily z hokejových turnajoch. V medailovej žatve po roku 1993 pokračovalo aj samostatné Slovensko, ktoré v rozmedzí rokov 1993 až 2009 získalo dve bronzové, dve strieborné a v Zakopanom v roku 2001 aj zlatú medailu.

Svetová univerziáda sa uskutočnila aj na Slovensku.

V roku 1987 hostilo univerziádu Štrbské pleso a v Liptovskom Mikuláši sa uskutočnil hokejový turnaj B skupiny univerziády.

V roku 1999 Poprad opäť spolu s Liptovským Mikulášom. Na našom zimnom štadióne sa vtedy konala časť práve hokejového turnaja. „Kôlnička“ vtedy hostila zápasy Slovenského tímu v základnej skupine. Naši reprezentanti tu našli vtedy veľmi prajné prostredie a náš zimáčik „praskal vo švíkoch“ v každom zápase našich Slovenských chlapcov. Tento turnaj sa uskutočnil od 22. – 30. 1. 1999

Po tretíkrát zavítala zimná univerziáda na Slovensko v roku 2015, keď lyžiarske disciplíny hostilo Štrbské Pleso a Osrblie. Ostatné disciplíny a hlavný organizátor bola Španielska Granada.

 

Trénerský realizačný tím na čele s hlavným trénerom Ivanom Fenešom si vybral do tímu aj nášho zástupcu, Vladka Vybírala.

 

Vladimír Vybíral: „Teším sa na toto podujatie v ďalekom Ruskom Sibíri. Som veľmi rád, že sme sa v nedeľu definitívne udržali v extralige, a tak s čistou mysľou budem môcť odísť na reprezentačný zraz. Po náročnej sezóne, ktorú sme absolvovali, bude pre mňa veľká česť reprezentovať Slovensko. Všetci v tíme veríme, že spravíme Slovenským fanúšikom radosť, a prinesieme z univerziády medailu. Teším sa aj na iných členov výpravy, ktorých určite pôjdeme povzbudiť priamo na športoviská a urobiť im aspon trošku prajnú atmosféru.“

 

Držme teda nielen Vladkovi, ale celej výprave Slovenska, palce na 29.Svetovej zimnej univerziáde.

 

Rozpis zápasov Slovenska v základnej skupine na SZU 2019 v Krasnojarsku:

01. 03. 2019    Kristall Arena, Krasnojarsk  19.30 hod.       Slovensko       –          Rusko

03. 03. 2019    Kristall Arena, Krasnojarsk  16.00 hod.       Česko              –         Slovensko

05. 03. 2019    Kristall Arena, Krasnojarsk  16.00 hod.       Slovensko       –          Japonsko

07. 03. 2019    Kristall Arena, Krasnojarsk  12.30 hod.       Spojené štáty  –          Slovensko

08. 03. 2019    Kristall Arena, Krasnojarsk  09.00 hod.       Slovensko       –          Maďarsko

 

Nominácia:

Brankári

Erik Kompas (HK 95 Považská Bystrica), Samuel Košút (HK Gladiators Trnava), Matej Tomek (University of Nebraska - Omaha (NCAA))

Obrancovia

Patrik Bačik (HC '05 Banská Bystrica/HC Slovan Bratislava), Lukáš Ďurkech (HK 95 Považská Bystrica), Radoslav Gábor (HKM Rimavská Sobota/HC Prešov 07), Martin Jendroľ (UMB Banská Bystrica (EUHL)), Adam Kasanický (UMB Banská Bystrica (EUHL)), Patrik Ligas (HK 95 Považská Bystrica), Matúš Mihalko (HK Gladiators Trnava), Martin Vyskoč (HC Bratislava)

Útočníci

Ivan Fedorko (MHK Humenné), Filip Klema (HK Levice/HK Gladiators Trnava), Patrik Marcinek (HC Prešov 07/HKM Zvolen), Dalibor Mikula (HK Spišská Nová Ves), Nino Ondris (HC Bratislava), Daniel Rzavský (HC Bratislava/HC Nové Zámky), Erik Smolka (HK DUKLA Trenčín/HC Bratislava), Juraj Šiška (HK Trnava), Sebastián Šmída (MHKM Skalica), Jakub Tatár (UMB Banská Bystrica (EUHL)), Vladimír Vybiral (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Ján Zlocha ml. ((HK 95 Považská Bystrica)

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

 

Tomáš Paprčka