HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Podarilo sa.

pridané: 25.02.2019

V 54.kole sme privítali Poprad, a po dvoch rokoch sme slávili víťazstvo.

Do stretnutia sme vstúpili vynikajúco, a už v prvom striedaní mali veľké šance Oško a Uram. Hlavne tá Marekova si pýtala gól. Nasledovala presilovka a v nej pokračovala aktivita našich chlapcov. Otvárací gól ale nepadol. Naši chlapci mali v prvej tretine puk na svojich hokejkách častejšie. Aktívnym napádaním dostávali často popradských hráčov do úzkych. Chýbal tomu ale otvárací gól. A ten veru v prvej tretine nepadol.

Úvod druhej tretiny patril hosťom.  V 24.minúte sa diváci dočkali prvého gólu. Dávid Bondra sa dostal pred bránkou k odrazenému puku a nekompromisne ho poslal za Šimkov chrbát. Potom, už ale prišli chvíle Mikulášskych hráčov. Prišla 29.minúta a v závere presilovky sa podarilo Uhríkovi vyrovnať, keď sa dostal Piatkovej nahrávke a usmernil puk do siete. Už o tri minúty sme viedli, keď Sukeľ ostal nekrytý pri pravej tyčke a nakoniec si puk po Oškovej nahrávke našiel cestu až na jeho hokejku a mladý útočník nemal problém poslať puk do siete. O dve minúty, opäť v presilovke, sa Robo Huna natlačil od pravého mantinelu na os ihriska a spoza haldy tiel poslal strelu na Vošvrdu, ktorá sa zastavila až v sieti. Rýchly sled akcií sa potom striedal na oboch koncoch klziska a brankári podržali svoje mužstvá pred ďalšími inkasovanými gólmi. To bolo z gólovo ale aj herne plodnej tretiny všetko a domáci diváci mali po štyridsiatich minútach úsmev na tvári.

V tretej tretine sme najskôr museli ubrániť oslabenie, aby prišiel následne, v 45.minúte, definitívny direkt pre popradské ambície. Všetci hráči v obrannom pásme začali pred Marekom Uramom cúvať, nechali mu dostatok miesta na prípravu, a ten nakoniec prepasíroval puk po strele z pravého kruhu za Vošvrdov chrbát. V polovici tretej tretiny, v oslabení, prišlo pekné zakončenie Svitanu a ešte teda prišlo krátke prebratie sa z kómy pre popradský tím. Hostia sa ešte dve minúty pred koncom stretnutia pokúsili o power play, tá im ale vôbec nevyšla. Naši chlapci mali hneď niekoľko príležitostí na dopravenie puku do prázdnej bránky. Podarilo sa to ale až Patrikovi Oškovi, ktorý tak uzavrel skóre zápasu.

Anton Tomko: "Vyšli nám presilovky, to bol základ víťazstva. Celý zápas sme ale mali lepší pohyb, aktivitu a snahu ako tomu bolo v tom predošlom. Som nesmierne rád, že sme sa rozlúčili s fanúšikmi víťazstvom, zaslúžia si to. Definitívne sme potvrdili príslušnosť v extralige pre Mikuláš aj v ďalšej sezóne a to je dôležité. Ešte raz by som chcel poďakovať našim fanúšikom, ktorí za nami merali cestu v podstate celú sezónu. Či už do Spišskej, alebo na zimáky súperov. Veľké ďakujeme. Teraz už nemá význam sa vracať k zápasom, ktoré nám tesne ušli pomedzi prsty. Pokazili sme si ich sami, samozrejme, že mohlo byť krajšie hrať aspon predkolo."

Michal Uhrík: "Sme radi že sme sa rozlúčili víťazstvom a definitívne sme potvrdili to, čo sme potrebovali. Sezónu som síce ešte asi nikdy nekončil tak skoro, ale nakoniec chvalabohu za to."

Jakub Sukeľ: "Sme radi, že v tejto ťažkej sezóne na cestovanie a  toho všetkého okolo, sme to zvládli a nemusíme sa už strachovať. Škoda tých tesných zápasov, ktoré nám utiekli pomedzi prsty, mohli sme si podľa mňa zahrať v predkole a to by už bola nová súťaž. Som samozrejme rád, že sme si to uhrali sami a nam nikoho sme sa nemuseli pozerať. Víťazná rozlúčka s fanúšikmi je dôležitá. Ďakujem im za podporu pre nás všetkých." 

„EŠKA“ sa tak definitívne zachránila v najvyššej súťaži, v Slovenskej extralige. Čaká nás ešte posledný zápas v tejto sezóne, ktorý odohráme na ľade Košíc.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

54.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Poprad                          5:2 (0:0, 3:1, 2:1)

Góly: 29. Uhrík (Piatka, Števuliak) PP, 32. J. Sukeľ (Oško, Nemec) PP, 34. Ró. Huna (Nechaj) PP, 45. Uram (J. Sukeľ, Nádašdi), 59. Oško – 24. Bondra (Svitana, Paločko), 51. Svitana (Abdul, Erving) PP

 

Strely: 28:31 (13:7, 10:13, 5:12)

Tresty: 6:8

Presilovky: 3:1

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Šimko – Kuráli, Suchý, Nádašdi, Nemec, Mezovský, Bača, Vybíral, Droppa – Žiak, Tamáši, Čenka – J. Sukeľ, Oško, Uram – Nechaj, Ro. Huna, Ri. Huna – Števuliak, Piatka, Uhrík

HK Poprad: Vošvrda – Miner, Petran, Fabian, Ťavoda, Karalahti, Salija, Erving, Takáč – Bondra, Miller, Svitana – Buzzeo, Heizer, Paločko – Valigura, Zagrapan, Abdul – Macík, Mlynarovič, Belluš

 

Diváci: 1270

 

 

Tomáš Paprčka