HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V Žiline zle

pridané: 23.02.2019

Nezvládli sme priamy súboj o záchranu. 

V pre Žilinu existenčnom šesťbodovom súboji sa hral v úvodnej časti svižný hokej bez zbytočného prerušovania. "Vlci" boli o čosi lepším tímom a aktivitu z úvodných minút premenili na prvý gól v 8. min, keď Jenčík poslal do jazdy puk Rudolfovi Hunovi a ten strelou po ľade prekonal Šimka. O tri minúty už bolo 2:0, keď z obrany podporil útok Matejka, z pravej strany prihral nabiehajúcemu Jenčíkovi, ktorý bez prípravy po druhý raz rozvlnil sieť Liptákov. Domáci mali potom k dispozícii presilovku, ale rovnako ako neskôr hostia ju nedokázali využiť.

Rýchlo sa hralo aj v druhej tretine a na ďalší gól diváci nemuseli čakať dlho. V 24. min vystrelil spomedzi kruhov domáci Rehák, Šimko jeho pokus zblokoval iba vľavo k Surovkovi, ktorý puk poslal po tretí raz do bránky. Liptáci potom v polovici duelu nevyužili presilovku a v 35. min ich po štvrtý raz gólovo potrestal strelou od modrej Bárta, ktorý sa po zranení znovu objavil v zostave Žilinčanov. Gól musel odobriť videorozhodca. Až potom sa z presného zásahu radovali aj hostia, Fučíka v 37. min prekonal Piatka. Liptáci sa prebudili, záver druhej časti dohrávali v početnej výhode, ale Fučíka neprekonali.

Skrátenú presilovku hostia na začiatku tretej časti nevyužili a o chvíľu za to pykali. "Vlci" sa dostali do prečíslenia a po peknej prihrávke Hvilu skóroval do odkrytej bránky Podešva. Po jeho prihrávke sa v 46. min počas presilovky mohol z gólu tešiť aj ďalší navrátilec do žilinskej zostavy Jakub Ručkay, ale Šimko predviedol pohotový zákrok. V 48. min sa Rudolf Huna presadil opäť, keď Jenčíkov pokus Šimko vyrazil, domáci kapitán sa rýchlo zorientoval a puk poslal do siete. Desať minút pred koncom sa potom pustili do seba Ručkay s Uhríkom a ich bitku ukončili až arbitri. Mikuláš z toho vyťažil presilovku, ale domáci dobre bránili a hostia v nej nedokázali nič vymyslieť. Takisto aj v následnej početnej výhode Žiliny a ďalšej presilovke hostí, po ktorej mohol pridať ďalší žilinský gól Rehák, ale pri jeho strele pomohla Šimkovi žrď. V predposlednej minúte sa ešte pobili Marek Hudec s Matejom Bačom. Hosťujúci hráč síce vyhral v tomto súboji, ale celkovo ťahali za kratší koniec hostia, ktorých náskok pred Žilinou je po výhre domácich už len trojbodový.

 

Anton Tomko: "Absolútne nie som spokojný s naším výkonom. Od začiatku sme nastúpili do zápasu ustráchane, produkovali sme chyby v obrane i v útoku, hrali sme málo agresívne a Žilina dávala gól za gólom. Pripomenulo mi to náš posledný vzájomný zápas ešte v Spišskej Novej Vsi, keď my sme dali pekné góly a Žiline sa nedarilo nič. Dnes to bolo v opačnom garde a Žilina zaslúžene zvíťazila."

 

Tipsport liga

53.kolo

MšHK Žilina – MHK 32 Liptovský Mikuláš                       6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Góly: 8. Rud. Huna (Jenčík, Mar. Hudec), 11. Jenčík (Matejka), 24. Surovka (Dom. Rehák), 35. Bárta (Rud. Huna, J. Ručkay), 42. Podešva (Hvila), 48. Rud. Huna (Jenčík) – 37. Piatka (Uhrík, Nádašdi)

 

Strely: 30:37

Tresty: 6:4 + Hudec (ZA) a Bača (LM) 10min Bitka

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

Žilina: Fučík – Kučný, Matejka, Jankovič, Dubeň, Piegl, Bagin, Mar. Hudec, Dlugoš – Jenčík, Húževka, Rud. Huna – Bárta, J. Ručkay, Milý – Hvila, Podešva, Beránek – Dom. Rehák, Surovka, Síkela.

 

Liptovský Mikuláš: Šimko – Suchý, Kurali, J. Nemec, Nádašdi, M. Bača, Mezovský, S. Droppa – Rich. Huna, Rób. Huna, Nechaj – Uram, Oško, J. Sukeľ – R. Varga, Tamáši, Žiak – Uhrík, Piatka, Števuliak – Vybíral

 

Diváci: 842

 

 

Tomáš Paprčka