Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

V Žiline zle

pridané: 23.02.2019

Nezvládli sme priamy súboj o záchranu. 

V pre Žilinu existenčnom šesťbodovom súboji sa hral v úvodnej časti svižný hokej bez zbytočného prerušovania. "Vlci" boli o čosi lepším tímom a aktivitu z úvodných minút premenili na prvý gól v 8. min, keď Jenčík poslal do jazdy puk Rudolfovi Hunovi a ten strelou po ľade prekonal Šimka. O tri minúty už bolo 2:0, keď z obrany podporil útok Matejka, z pravej strany prihral nabiehajúcemu Jenčíkovi, ktorý bez prípravy po druhý raz rozvlnil sieť Liptákov. Domáci mali potom k dispozícii presilovku, ale rovnako ako neskôr hostia ju nedokázali využiť.

Rýchlo sa hralo aj v druhej tretine a na ďalší gól diváci nemuseli čakať dlho. V 24. min vystrelil spomedzi kruhov domáci Rehák, Šimko jeho pokus zblokoval iba vľavo k Surovkovi, ktorý puk poslal po tretí raz do bránky. Liptáci potom v polovici duelu nevyužili presilovku a v 35. min ich po štvrtý raz gólovo potrestal strelou od modrej Bárta, ktorý sa po zranení znovu objavil v zostave Žilinčanov. Gól musel odobriť videorozhodca. Až potom sa z presného zásahu radovali aj hostia, Fučíka v 37. min prekonal Piatka. Liptáci sa prebudili, záver druhej časti dohrávali v početnej výhode, ale Fučíka neprekonali.

Skrátenú presilovku hostia na začiatku tretej časti nevyužili a o chvíľu za to pykali. "Vlci" sa dostali do prečíslenia a po peknej prihrávke Hvilu skóroval do odkrytej bránky Podešva. Po jeho prihrávke sa v 46. min počas presilovky mohol z gólu tešiť aj ďalší navrátilec do žilinskej zostavy Jakub Ručkay, ale Šimko predviedol pohotový zákrok. V 48. min sa Rudolf Huna presadil opäť, keď Jenčíkov pokus Šimko vyrazil, domáci kapitán sa rýchlo zorientoval a puk poslal do siete. Desať minút pred koncom sa potom pustili do seba Ručkay s Uhríkom a ich bitku ukončili až arbitri. Mikuláš z toho vyťažil presilovku, ale domáci dobre bránili a hostia v nej nedokázali nič vymyslieť. Takisto aj v následnej početnej výhode Žiliny a ďalšej presilovke hostí, po ktorej mohol pridať ďalší žilinský gól Rehák, ale pri jeho strele pomohla Šimkovi žrď. V predposlednej minúte sa ešte pobili Marek Hudec s Matejom Bačom. Hosťujúci hráč síce vyhral v tomto súboji, ale celkovo ťahali za kratší koniec hostia, ktorých náskok pred Žilinou je po výhre domácich už len trojbodový.

 

Anton Tomko: "Absolútne nie som spokojný s naším výkonom. Od začiatku sme nastúpili do zápasu ustráchane, produkovali sme chyby v obrane i v útoku, hrali sme málo agresívne a Žilina dávala gól za gólom. Pripomenulo mi to náš posledný vzájomný zápas ešte v Spišskej Novej Vsi, keď my sme dali pekné góly a Žiline sa nedarilo nič. Dnes to bolo v opačnom garde a Žilina zaslúžene zvíťazila."

 

Tipsport liga

53.kolo

MšHK Žilina – MHK 32 Liptovský Mikuláš                       6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Góly: 8. Rud. Huna (Jenčík, Mar. Hudec), 11. Jenčík (Matejka), 24. Surovka (Dom. Rehák), 35. Bárta (Rud. Huna, J. Ručkay), 42. Podešva (Hvila), 48. Rud. Huna (Jenčík) – 37. Piatka (Uhrík, Nádašdi)

 

Strely: 30:37

Tresty: 6:4 + Hudec (ZA) a Bača (LM) 10min Bitka

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

Žilina: Fučík – Kučný, Matejka, Jankovič, Dubeň, Piegl, Bagin, Mar. Hudec, Dlugoš – Jenčík, Húževka, Rud. Huna – Bárta, J. Ručkay, Milý – Hvila, Podešva, Beránek – Dom. Rehák, Surovka, Síkela.

 

Liptovský Mikuláš: Šimko – Suchý, Kurali, J. Nemec, Nádašdi, M. Bača, Mezovský, S. Droppa – Rich. Huna, Rób. Huna, Nechaj – Uram, Oško, J. Sukeľ – R. Varga, Tamáši, Žiak – Uhrík, Piatka, Števuliak – Vybíral

 

Diváci: 842

 

 

Tomáš Paprčka