HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Z Topoľčian bez bodu.

pridané: 27.11.2015

Z Topoľčian sa bohužiaľ vraciame bez bodového zápisu. Doplácame na slabú efektivitu v zakončení.

Topoľčany posilnené Žilinčanmi sa vezú na víťaznej vlne. Dobrú formu potvrdili aj v domácom stretnutí s Liptákmi.

Liptáci boli aktívnejší od začiatku stretnutia, do vedenia ale išli domáci. Topoľčiansky úspech sa začal rodiť v desiatej minúte, keď sa v presilovke presadil Bosák. Liptáci odpovedali o štyri minúty. Gápa prekonal domáceho brankára sekundu po skončení presilovej hry. Vyrovnal a začínalo sa odznova. Hru mali pod kontrolou hráči z Liptova, ďalší gól do konca tretiny ale nepridali.

Diváci v Topoľčanoch si museli na ďalší gól počkať až do polovice zápasu. Po polhodine hry sa presadili hráči „Ešky“. Lichanec skóroval v presilovke a Liptáci po prvykrát v zápase vyhrávali, ale aj naposledy. Tento gól "Žocharov" vyburcoval k lepšiemu výkonu a v rozmedzí dvoch minút sa presadili Paleček a Káčer. Zrazu bol stav 3:2 a Topoľčany išli za troma bodmi. Ešte bližšie plnému bodovému zisku boli Topoľčany po góle Nemčeka, ktorým odskočili súperovi na dva góly. Do kabíny v druhej tretine odišli spokojnejší domáci.

Liptáci v tretej tretine spustili na súpera oheň a síru. Búšili do svojho súpera, ale nebolo im dopriate skórovať. Dlho sa nedarilo znížiť, až v 58. minúte Cibuľa využil presilovku o troch hráčov, keďže pri dvojnásobnom vylúčení domácich, tréner Spišák odvolal aj brankára. Topoľčany sa začali strachovali o výsledok. Liptáci v snahe vyrovnať priklincovali domácich v ich pásme, nastrelili aj konštrukciu bránky, nebolo im však súdené vyrovnať. Domáci tak získali v tomto zápase všetky body.

Róbert Spišák:

„V tomto zápase nás opäť efektivita stála body. V druhej tretine sme mali niekoľko vyložených šancí, ale nedokázali sme odskočiť súperovi gólovo. Potom prišla naša osobná nedisciplinovanosť, a už sme sa viezli. V tretej tretine sme sa ešte snažili niečo spraviť s výsledkom, pomer striel to dokazuje, ale opäť zopakujem, trápime sa v premieňaní šancí. Po kontaktnom góle sme dokonca nastrelili tyčku. Stalo sa to isté čo zápas predtým v Detve. Hru máme pod kontrolou, dominujeme, ale nepremeníme šance za stavu 2:1, neodkročíme od súpera a potom pykáme. Inkasujeme gól v presilovke, nato hneď ďalší a potom je problém sa vrátiť do zápasu. Tobôž, keď kvôli zraneniam sme hrali na päť obrancov. Našťastie sa v stredu vracia po odpykaní trestu Oško. Musíme sa vzchopiť, čakajú nás domáce stretnutia a tie musíme vyhrať. Je to veľká škoda, že takto strácame body.“

 

HC Topoľčany - MHK 32 Liptovský Mikuláš         4:3 (1:1, 3:1, 0:1)

Góly: 11. Bosák (Káčer, M. Mihalik), 35. Paleček (Bystričan, Pavlíček) PP, 36. Káčer (Bystričan, Mihalik), 39. Nemček (Bystričan, Káčer) PP resp. 15. Gápa (Laco, Piatka), 30. Lichanec (Uram, Brezniak) PP, 58. Cibuľa (Bartík)

Strely: 39:52 (10:11,17:16,12:25)

Tresty: 8:7 + Mezovský (LM) 10 min. OT, Uram (LM) 10 min. + DKZ OT

Tréneri: Nemček – Spišák

Topoľčany:

Halo – Pavlíček, Bystričan, Perniš, Jaroslav Niník, Hain, Majerčík, Kudlej, D. Nociar – Kluka, F. Šedivý, A. Lipovský – L. Káčer, Martin Mihalik, Bosák – Toman, F. Nemček, Szalay – Jarab, Paleček, M. Záborský.

Liptovský Mikuláš:

Pravda – Krčula, Mezovský, F. Oravec, Nádašdi, Kadlubiak – Bartík, J. Cibuľa, Jabrocký – Uram, Lichanec, Brezniak – A. Laco, Piatka, Gápa ml. - Lištiak, Marcinko

Rozhodcovia: Krist – Drblík, Nosek

Diváci: 282