HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Aj o rok v Extralige!

pridané: 07.04.2018

V 10.kole Play Out sme cestovali na ďaleké Záhorie a na dlhú cestu domov sme si pribalili miestenku do Tipsport ligy aj pre nasledujúcu sezónu.

Na definitívnu účasť v extralige nám stačilo získať v zápase dva body. Naši chlapci ale išli od začiatku duelu za víťazstvom. Hralo sa podľa našich nôt a v desiatej minúte sme otvorili skóre, keď sa presadil Filip Mezovský. V 13.minúte sme ustáli oslabenie, keď na trestnej lavici sedel Andrej Lištiak. Do prvej sirény sme stihli navýšiť skóre, keď v play out produktívny Jakub Sukeľ strelil náš druhý gól v zápase.

V druhej tretine sa nezmenila tvár hry a stále sme to boli my, kto určoval smerovanie zápasu. Najprv sme mohli vidieť neúspešné prevedenie presilovky z našej strany, aby sme v polovici zápasu zase úspešne odolali početnej výhode súpera. Aj v tejto tretine sme sa dokázali gólovo presadiť a navýšiť naše vedenie na 3:0. Úspešným strelcom bol v 35.minúte opäť Jakub Sukeľ, po nahrávke Lukáša Žiaka. Po štyridsiatich minútach sem tak viedli o tri góly.

Tretiu tretinu sme začali presilovou hrou v 44.minúte a dokázali sme ju využiť na ďalší gól. Andrej Lištiak po kombinácii s Matúšom Sukeľom a Martinom Kriškom upravil stav stretnutia už na 4:0 v náš prospech. O necelú minútu dokázali domáci korigovať stav stretnutia, keď sa presadil Roman Jurák a prekazil tak myšlienky Andreja Košarišťana na ďalšie čisté konto v sezóne. Posledné gólové slovo zápasu mali ale naši chlapci. V 49.minúte sa Martin Kriška v situácii jeden na jedného rozhodol urobiť na obrancu svoju typickú kľučku na os ihriska a spoza domáceho obrancu vystrelil na Petríka, ktorý mal zakrytý výhľad a „Kikova“ dobre mierená strela k pravej tyčke skončila v sieti. Po tomto góle sa už stretnutie len dohrávalo a naši chlapci sa po záverečnej siréne mohli usmievať a tešiť sa z úspešného zvládnutia Play Out.

V budúcej sezóne sa extraligová mapa nezmení, nakoľko aj Detva dokázala zvíťaziť v Michalovciach a obaja extraligisti sme si svoju pozíciu v najvyššej Slovenskej súťaži obhájili aj pre ročník 2018/2019.

„EŠKU“ čakajú do konca sezóny ešte dva zápasy. V nedeľu cestujeme do Detvy a v utorok 10.4. sa rozlúčime so sezónou pred domácimi fanúšikmi v zápase s Michalovcami. Všetci veríme, že to bude víťazná rozlúčka a príde sa čo najviac fanúšikov s nami rozlúčiť a rovnako tak aj so sezónou 2017/2018, v ktorej nás kvárilo nespočetné množstvo zranení.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

Play Out

10.kolo

HK Skalica – MHK 32 Liptovský Mikuláš                          1:5 (0:2,0:1,1:2)

Góly: 45. Jurák (Schmidt, Okoličány) – 10. Mezovský (M. Sukeľ, Tabaček), 17. J. Sukeľ (Nádašdi, Kriška), 35. J. Sukeľ (Žiak, Moravčík), 44. Lištiak (M. Sukeľ, Kriška) PP, 49. Kriška (Nádašdi, M. Sukeľ)

 

Strely: 21:39 (3:15,11:11,7:13)

Vylúčení: 2:3

Presilovky: 0:1

Oslabenia: 0:0

 

HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Kukliš, Hluch, Straka – Vaškovič, Hujsa, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Kučera, Vereš, Dmitrijev

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Gründling, Nemec, Mezovský, Nádašdi, Moravčík, Tabaček, Nitriansky – Lištiak, Uhrík, Laco – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Kriška – Vybiral, Oško, Žiak – Uram, Piatka, Nechaj

 

Rozhodcovia: Müllner, Goga – Kacej, Šefčík

Diváci: 501

 

Tomáš Paprčka