Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Aj o rok v Extralige!

pridané: 07.04.2018

V 10.kole Play Out sme cestovali na ďaleké Záhorie a na dlhú cestu domov sme si pribalili miestenku do Tipsport ligy aj pre nasledujúcu sezónu.

Na definitívnu účasť v extralige nám stačilo získať v zápase dva body. Naši chlapci ale išli od začiatku duelu za víťazstvom. Hralo sa podľa našich nôt a v desiatej minúte sme otvorili skóre, keď sa presadil Filip Mezovský. V 13.minúte sme ustáli oslabenie, keď na trestnej lavici sedel Andrej Lištiak. Do prvej sirény sme stihli navýšiť skóre, keď v play out produktívny Jakub Sukeľ strelil náš druhý gól v zápase.

V druhej tretine sa nezmenila tvár hry a stále sme to boli my, kto určoval smerovanie zápasu. Najprv sme mohli vidieť neúspešné prevedenie presilovky z našej strany, aby sme v polovici zápasu zase úspešne odolali početnej výhode súpera. Aj v tejto tretine sme sa dokázali gólovo presadiť a navýšiť naše vedenie na 3:0. Úspešným strelcom bol v 35.minúte opäť Jakub Sukeľ, po nahrávke Lukáša Žiaka. Po štyridsiatich minútach sem tak viedli o tri góly.

Tretiu tretinu sme začali presilovou hrou v 44.minúte a dokázali sme ju využiť na ďalší gól. Andrej Lištiak po kombinácii s Matúšom Sukeľom a Martinom Kriškom upravil stav stretnutia už na 4:0 v náš prospech. O necelú minútu dokázali domáci korigovať stav stretnutia, keď sa presadil Roman Jurák a prekazil tak myšlienky Andreja Košarišťana na ďalšie čisté konto v sezóne. Posledné gólové slovo zápasu mali ale naši chlapci. V 49.minúte sa Martin Kriška v situácii jeden na jedného rozhodol urobiť na obrancu svoju typickú kľučku na os ihriska a spoza domáceho obrancu vystrelil na Petríka, ktorý mal zakrytý výhľad a „Kikova“ dobre mierená strela k pravej tyčke skončila v sieti. Po tomto góle sa už stretnutie len dohrávalo a naši chlapci sa po záverečnej siréne mohli usmievať a tešiť sa z úspešného zvládnutia Play Out.

V budúcej sezóne sa extraligová mapa nezmení, nakoľko aj Detva dokázala zvíťaziť v Michalovciach a obaja extraligisti sme si svoju pozíciu v najvyššej Slovenskej súťaži obhájili aj pre ročník 2018/2019.

„EŠKU“ čakajú do konca sezóny ešte dva zápasy. V nedeľu cestujeme do Detvy a v utorok 10.4. sa rozlúčime so sezónou pred domácimi fanúšikmi v zápase s Michalovcami. Všetci veríme, že to bude víťazná rozlúčka a príde sa čo najviac fanúšikov s nami rozlúčiť a rovnako tak aj so sezónou 2017/2018, v ktorej nás kvárilo nespočetné množstvo zranení.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

Play Out

10.kolo

HK Skalica – MHK 32 Liptovský Mikuláš                          1:5 (0:2,0:1,1:2)

Góly: 45. Jurák (Schmidt, Okoličány) – 10. Mezovský (M. Sukeľ, Tabaček), 17. J. Sukeľ (Nádašdi, Kriška), 35. J. Sukeľ (Žiak, Moravčík), 44. Lištiak (M. Sukeľ, Kriška) PP, 49. Kriška (Nádašdi, M. Sukeľ)

 

Strely: 21:39 (3:15,11:11,7:13)

Vylúčení: 2:3

Presilovky: 0:1

Oslabenia: 0:0

 

HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Kukliš, Hluch, Straka – Vaškovič, Hujsa, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Kučera, Vereš, Dmitrijev

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Gründling, Nemec, Mezovský, Nádašdi, Moravčík, Tabaček, Nitriansky – Lištiak, Uhrík, Laco – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Kriška – Vybiral, Oško, Žiak – Uram, Piatka, Nechaj

 

Rozhodcovia: Müllner, Goga – Kacej, Šefčík

Diváci: 501

 

Tomáš Paprčka