HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Bez gólu nevyhráme

pridané: 31.12.2017

V našej zostave figuroval už aj Richard Rapáč, najnovšia posila, ktorého tréner Paukovček zaradil do druhého útoku k bratovi Branislavovi a Uhríkovi. Úvod zápasu sprevádzalo najmä množstvo nepresností na oboch stranách. Prvá vážnejšia šanca prišla v 8.minúte, keď sa Matúš Sukeľ dostal do úniku, no Viarbického neprekonal. O necelé dve minúty sme mali ďalšiu dobrú príležitosť. Laco našiel pred bránou voľného Lištiaka, ktorý ale ani na dvakrát neprekonal brankára Detvy. Hostia sa do výraznejšieho tlaku dostali až počas prvej presilovky. V 14.minúte sa nahodený puk viackrát poodrážal popred Košarišťana, no z neprehľadnej situácie Detva nič nevyťažila. Ešte pred prvou sirénou sa dostal do dobrej šance Jakub Sukeľ, ani ten však nenašiel recept na prekonanie Viarbického.

Detva nás vyškolila v efektivite, keď sa po necelých dvoch minútach druhého dejstva ujala vedenia. Rýchly protiútok nekompromisne zakončil Chovan. V nasledujúcich minútach sa síce domáci hráči snažili o vyrovnanie, ale trápili sa v zakončení. Rysujúca hrozba deviatej prehry im zjavne zväzovala nohy, čo naopak vyhovovalo hosťom, ktorí sa do útoku príliš nehrnuli a umne si strážili jednogólové vedenie.

Ani tretia tretina nepriniesla oku lahodiaci hokej. Mikulášania boli smerom dopredu o niečo aktívnejší, ale v zakončení pôsobili kŕčovito. Nabudiť sa ich snažil pästným súbojom Kriška, ktorý s Macejkom spravil rýchly proces. V 50.minúte našiel Jakub Sukeľ pred bránou brata Matúša, ten však ani tretiu dobrú príležitosť nedokázal premeniť na gól. Posledná päťminútovka sa prakticky odohrala v obrannom pásme hostí, naši zasypali Viarbického viacerými strelami, no vytúžený gól sa im už nepodarilo streliť. Detva najtesnejším víťazstvom 1:0 zmazala nelichotivú sériu jedenástich prehier v rade.

 

Tipsport liga

32.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC 07 Orin Detva                0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Gól: 22.Mat. Chovan (Videlka)

 

Vylúčení: 5:6 + Kriška (LM) 10 min za pästný súboj

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Gründling, Nemec, Suchý, Kuráli, Mezovský, Tabaček, Moravčík, Nádašdi – Števuliak, Langhammer, Huna – R. Rapáč, Lištiak, B. Rapáč – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Kriška – Laco, Uhrík, Vybíral

HC 07 Detva: Viarbickij – Kuklev, Mar. Chovan, Fekiač, Sládok, Šimon, Macejko – Klučiar, Surovka, Utkin – Žilka, Mat. Chovan, Milý – Piačka, Murček, Videlka – Jendroľ, Abramov, M. Surový

 

Rozhodovali: Konc, T. Orolin – M. Orolin

Divákov: 900

 

Tomáš Paprčka