Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Opäť bez bodov

pridané: 27.10.2017

Na Liptove sa posledný októbrový piatok predstavila Nitra.

Zápas mal bojovný náboj a hráči sa v dobrom tempe snažili o aktívnu hru. Tej však chýbalo viac presnosti na jednej či druhej strane.

Prvá tretina vyznela lepšie pre domácich hráčov. Liptáci lepšie korčuľovali a snažili sa tlačiť pred brankára hostí Lawsona. V 7.minúte mal Paukovček dobrú príležitosť na skórovanie, keď dorážal Suchého strelu, skóre sa mu nepodarilo otvoriť. Ďalšia veľká šanca prišla v 15.minúte. Sukeľova formácia zatlačila Nitranov v ich obrannom pásme a najprv Matúš Sukeľ a následne Kriška sa ocitli v obrovských gólových šanciach. Lawson s obrovskou námahou, pri ktorej si privodil zranenie, však nedovolil domácim skórovať a prvá tretina skončila bez gólov.

Druhá tretina konečne priniesla gólové ovocie. Gólovú radosť ale najprv zažili, na smútok domácich fanúšikov, hostia. Henrich Ručkay so šťastím prekonal po pár sekundách hry v druhej tretine Košarišťana a domáci museli dobiehať náskok súpera. Gól "EŠKU" rozhodil a dlhšie sa nevedeli Liptáci dostať napäť do tempa. V polovici zápasu sa konečne dočkali. Navrátilec do domáceho dresu Rudolf Huna sa po úmyselnom hodení hokejky brankárom Lacom dostal k trestnému strieľaniu a to nekompromisne zakončil strelou pod hornú žrďku. Domáci potom prebrali iniciatívu. Ku gólu ich to opäť ale nedoviedlo a tak po dvoch tretinách bol stále vyrovnaný stav.

Tretia tretina sa niesla v o vyrovnanom duchu. Ani jedno z mužstiev nechcelo spraviť chybu, ktorá by viedla k inkasovanému gólu. A tak muselo rozhodnúť to, čo hrá v modernom hokeji prím. Presilová hra. V 52.minúte Mezei strelou od modrej čiary poslal puk až za Košarišťanou chrbát, pred ktorým dobre clonili jeho spoluhráči. Naši chlapci sa ešte odhodlali k hre bez brankára, ani táto snaha bohužiaľ ku gólu neviedla.

"EŠKA" sa v nedeľu predstaví na ľade Popradu. V podtatranskom derby si bude chcieť napraviť chuť po domácej prehre.

 

Tipsport liga

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra                     1:2 (0:0,1:1,0:1)

Góly: 34. Huna (TS) – 21. H. Ručkay (Blackwater), 52. Mezei (Ordzovenský, Krištof) PP

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan - Luža, Nádašdi, Suchý, Nemec, Moravčík, Tabaček, Pacalaj, Devečka – Uram, M. Sukeľ, Kriška – Ru. Huna, Paukovček, Rapáč – Števuliak, Langhammer, Spilar – J. Sukeľ, Piatka, Laco

HK Nitra: Lawson (15.M. Laco) – Mezei, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Mir. Pupák, Versteeg, Korím, Mich. Pupák -Kutálek, Krištof, Paulovič – Blackwater, Mikúš, H. Ručkay – Luciani, J. Ručkay, Rzavský – Šille, Ondrušek, Csányi

 

 

Tomáš Paprčka