HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Opäť bez bodov

pridané: 27.10.2017

Na Liptove sa posledný októbrový piatok predstavila Nitra.

Zápas mal bojovný náboj a hráči sa v dobrom tempe snažili o aktívnu hru. Tej však chýbalo viac presnosti na jednej či druhej strane.

Prvá tretina vyznela lepšie pre domácich hráčov. Liptáci lepšie korčuľovali a snažili sa tlačiť pred brankára hostí Lawsona. V 7.minúte mal Paukovček dobrú príležitosť na skórovanie, keď dorážal Suchého strelu, skóre sa mu nepodarilo otvoriť. Ďalšia veľká šanca prišla v 15.minúte. Sukeľova formácia zatlačila Nitranov v ich obrannom pásme a najprv Matúš Sukeľ a následne Kriška sa ocitli v obrovských gólových šanciach. Lawson s obrovskou námahou, pri ktorej si privodil zranenie, však nedovolil domácim skórovať a prvá tretina skončila bez gólov.

Druhá tretina konečne priniesla gólové ovocie. Gólovú radosť ale najprv zažili, na smútok domácich fanúšikov, hostia. Henrich Ručkay so šťastím prekonal po pár sekundách hry v druhej tretine Košarišťana a domáci museli dobiehať náskok súpera. Gól "EŠKU" rozhodil a dlhšie sa nevedeli Liptáci dostať napäť do tempa. V polovici zápasu sa konečne dočkali. Navrátilec do domáceho dresu Rudolf Huna sa po úmyselnom hodení hokejky brankárom Lacom dostal k trestnému strieľaniu a to nekompromisne zakončil strelou pod hornú žrďku. Domáci potom prebrali iniciatívu. Ku gólu ich to opäť ale nedoviedlo a tak po dvoch tretinách bol stále vyrovnaný stav.

Tretia tretina sa niesla v o vyrovnanom duchu. Ani jedno z mužstiev nechcelo spraviť chybu, ktorá by viedla k inkasovanému gólu. A tak muselo rozhodnúť to, čo hrá v modernom hokeji prím. Presilová hra. V 52.minúte Mezei strelou od modrej čiary poslal puk až za Košarišťanou chrbát, pred ktorým dobre clonili jeho spoluhráči. Naši chlapci sa ešte odhodlali k hre bez brankára, ani táto snaha bohužiaľ ku gólu neviedla.

"EŠKA" sa v nedeľu predstaví na ľade Popradu. V podtatranskom derby si bude chcieť napraviť chuť po domácej prehre.

 

Tipsport liga

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra                     1:2 (0:0,1:1,0:1)

Góly: 34. Huna (TS) – 21. H. Ručkay (Blackwater), 52. Mezei (Ordzovenský, Krištof) PP

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan - Luža, Nádašdi, Suchý, Nemec, Moravčík, Tabaček, Pacalaj, Devečka – Uram, M. Sukeľ, Kriška – Ru. Huna, Paukovček, Rapáč – Števuliak, Langhammer, Spilar – J. Sukeľ, Piatka, Laco

HK Nitra: Lawson (15.M. Laco) – Mezei, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Mir. Pupák, Versteeg, Korím, Mich. Pupák -Kutálek, Krištof, Paulovič – Blackwater, Mikúš, H. Ručkay – Luciani, J. Ručkay, Rzavský – Šille, Ondrušek, Csányi

 

 

Tomáš Paprčka