HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Z Nových Zámkov prinášame tri body

pridané: 15.09.2017

HC Nové Zámky - MHk 32 Liptovský Mikuláš 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

  • Góly a asistencie: 2. Rapáč, 11. Rapáč (Kriška, Kurali), 21. Pacalaj (Uram, Spilar)
  • Nové Zámky: Kováč - Kovačevič, Plášil, Prapavessis, Salija, Roupec, Deyl, Hain - Schultz, Špirko, Varga - Zbořil, Novotný, Cetkovský - Tibenský, Dubinin, Surovka - Fábry, Rehák, Dubec - Lantoši​
  • Liptovský Mikuláš: Košarišťan - Tabaček, Pacalaj, Kurali, Suchý, Nádašdi, Mezovský, Devečka, M. Bača - Spilar, M.Sukeľ, Uram - B. Rapáč, Paukovček, Kriška - Števuliak, Langhammer, J. Sukeľ - A. Laco, Piatka, Kabáč

Zápas sme začali nebojácne a už v druhej minúte zobral puk Rapáč domácemu obrancovi a z ľavého kruhu  vymietol vinkel ponad rameno brankára Kováča. O chvíľu sme šli do oslabenia, domáci nás síce zavreli, no bez vyloženej šance. V dvanástej minúte sme vyhrali buly v útočnom pásme, Kurali prihral Kriškovi  ten nabil s chuťou hrajúcemu Rapáčovi, ktorý prekonal gólmana domácich. Až potom sa chopili iniciatívy aj domáci a častejšie ostreľovali Košarišťana, no ten bol pozorný.

Hneď v úvode prostredného dejstva sme ustáli prečíslenie dvoch proti jednému. Z následného protiútoku sme zvýšilii skóre na 3:0. Spilar vtiahol puk do pásma, prihral Uramovi, ktorý rozumne podržal puk v rohu klziska a nezištne našiel Pacalaja a ten takmer roztrhol sito domácej brány. Aj v ďalších minútach sa na hokejky Novozámčanov lepila nervozita, ich rozohrávke chýbala presnosť a nápaditosť. Domácich fanúšikov mohol potešiť Varga, jeho strelu švihom z pravého kruhu však Košarišťan bezpečne vykryl. Rovnako si poradil i so Zbořilovým zakončením z prvej. Umnou hrou sme zvládli záver druhej tretiny.

V záverečnej dvadsaťminútovke nám domáci podkurovali častejšie. Po piatich minútach však ani na štyri krát nedokázali prekonať Košarišťana. Z našej strany zaujala krásna akcia Urama so Spilarom, keď Gabovi efektným semaforom zabránil domáci brankár Kováč skórovať. Do konca stretnutia sa domáci hráči snažili o čestný úspech no dnes im to nebolo dopriate,l ebo proti nim stál výborný kolektív našich chlapcov, ktorí svojim výkonom vytvorili ideálnu pozvánku na prvý domáci zápas sezóny proti HKM Zvolen.

Pavel Paukovček, tréner Liptovského Mikuláša: "V prvom rade chcem pochváliť chlapcov, od prvého až po brankára za vynikajúci a disciplinovaný výkon okorenený výhrou."