HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Predstavujeme súpera z Detvy

pridané: 15.03.2017

V piatok 17. marca o 17,oo hod nás čaká prvý barážový duel v ktorom hostíme víťaza Budiš 1.Hokejovej ligy  HC 07 Orin Detvu. Od začiatku sezóny mali Detvania jediný ciel - opäť siahnut na prvoligový titul a postúpiť do baráže. 

Lístky na 1. barážový duel kúpite TU

HC 07 ORIN DETVA Základná časť 1. HL

Detva skončila po základnej časti 1. Hokejovej ligy na druhom mieste, čím zopakovala umiestnenie spred dvoch rokov. S počtom bodov 103 zaostala za prvým Prešovom o sedem. Detvania sú na domácom ľade špeciálne silní a súperom sa na ich menšom ihrisku hrá ťažšie. Medzi najväčších ťahúňov mužstva patrili v základnej časti skúsení útočníci Tomáš Škvaridlo, Lukáš Říha či Rastislav Gašpar. Veľkou výhodou Detvy bolo vyrovnané brankárske duo Vilim Rosandič a Stanislav Škorvánek.

Play-off

Detva nastúpila vo štvrťfinále proti Trnave. Séria druhého so siedmym mala jasného papierového favorita, no Trnavčanov nechceli „Medvede“ v žiadnom prípade podceniť. Po troch prehrách sa pre Trnavu sezóna skončila a Detva v ďalšom pokračovaní play-off vyzvala tretie Michalovce.

V semifinále si Detvania museli prejsť ťažkou skúškou. V úvodnom zápase série sa pod Poľanou rysovala prvá prehra domácich. Michalovce ešte v polovici tretej tretiny viedli 4:1, no fanúšikovia boli napokon svedkami nevídaného obratu, keď „Medvede“ za šesť minút dokázali vsietiť štyri presné zásahy a strhnúť vedenie na svoju stranu. To sa im už ale nepodarilo v sobotu a Michalovčania si po veľmi dobrom výkone a výsledku 6:2 odnášali cenné víťazstvo. Na Zemplíne chceli domáci rozhodnúť. Prvý duel dospel za stavu 2:2 až do predĺženia, v ktorom na radosť michalovských fanúšikov rozhodol Tomáš Banovský. Detva mala nôž na krku a ďaľší zápas mohol byť jej posledným. Po napínavom priebehu však dokázala zvíťaziť 3:2. Séria sa tak sťahovala opäť do Detvy. Piaty zápas lepšie zvládli Detvania, keď vyhrali 4:1 a postúpili do finále.

Detva aj vo finále potvrdila rolu favorita a Skalici nedopriala ani jedno víťazstvo. To posledné jej ukradli v samostatných nájazdoch, vďaka najproduktívnejšiemu detvianskemu hráčovi Rastislavovali Gašparovi a brankárskej opore v play-off Filipovi Orčíkovi.

Posily v Detve: 

Káder Detvy si prešiel niekoľkými zmenami. V podpolianskej svätyni vystriedal Igora Cibuľu nový brankár Stanislav Škorvánek, ktorý sa po pôsobení v extraligových Nových Zámkoch na pár zápasov zastavil aj v Trnave. V semifinále sa predstavil v bránke ďalší novic Filip Orčík z Martina. Ďalšími novými akvizíciami sú mladí šikovní hráči z martinského „béčka“, útočníci František Poliaček a Ivan Brveník a obranca Dominik Jendroľ, ktorý bol aj pri bronzovej medaile slovenskej dvadsiatky na juniorských majstrovstvách sveta spred dvoch rokov. Káder „Medveďov“ naopak opustil skúsený obranca Marek Hataš, strelec víťazného finálového gólu Detvy v sezóne 2014/2015.