HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Proti Detve domáca výhra

V stredajšom prípravnom zápase v domácej Enel aréne MHK 32 Liptovský Mikuláš zdolal celok HC 07 Detva po výsledku 5:3.
 
Domáci mančaft mal vydarený vstup do zápasu, keď už po dvoch minútach viedol vďaka rýchlo využitej presilovke a pohotovému zakončeniu Urama. Viac šancí bolo po góle na strane MHK 32, no pokusy Lichanca, Marcinka či Števuliaka zmenu skóre nepriniesli. Naopak, hostia v 11. minúte zahodili 100%-nú tutovkou, keď Parobok zblízka netrafil odkrytú časť bránky. Hostia sa následne nepresadili pri šanciach, v ktorých sa ocitli Parkhouse, Hajník či Busilko. Strelu Fekiača v závere úvodnej tretiny kryl Dovina.
 
Rožník v drese MHK 32 sa pekne uvoľnil v 24. minúte, no gól z toho nebol. Naopak, keď sa v tej istej minúte uvoľnil Kuric, puk už prepadol za brankára Detvy. Števuliak o tri minúty výborne zachytil puk a jeho parádna strela skončila až v sieti. Liptáci sa z gólu tešili aj po polhodine hry, keď Bartík po buly posunul Kuricovi a bolo 3:0. Detva znížila o dve minúty, keď sa na dvakrát zblízka presadil Graham. 
 
Ten istý hráč bol aj autorom druhého gólu Detvy, ktorý padol v 49. minúte. Dobrý zápas pokračoval aj gólovo. Drámu v 52. minúte nepripustil Lichanec, ktorý po 25 sekundách využil početnú výhodu. O gólovú bodku sa v 54. minúte postaral strelou Bambúch, keď po 16 sekundách využil dvojnásobnú početnú výhodu svojho celku.
 
MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC 07 Detva 5:3 (1:0, 3:1, 1:2)
 
Góly: 2. Uram (Kadlubiak), 24. Kuric (Bartík, Holiga), 27. Števuliak, 31. Kuric (Bartík, Mezovský), 52. Lichanec (Uram, Števuliak) – 33. Graham (Kanaet), 49. Graham (Parkhause), 54. Bambúch (Lunter). 
 
MHK 32: Dovina (Pravda) – Mezovský, Holiga, Kadlubiak, Burzala, Oško, Janči – Marcinko, Kuric, Bartík, Uram, Lichanec, Števuliak, Brezniak, Piatka, Rožník, Laco, Janček.
 
HC 07: Rusňák (30. Polc): Bambúch, Lunter, Sládok, Zorvan, Jendroľ, Busilko, Gábor, Mačkovič – Parobok, Fekiač, Hajník, Krajči, Adamčík, Ríha, Parkhouse, Kanaet, Graham, Ambroz, Balko, Blaško.
 
"Eška" tak ukončila prípravné obdobie. Z deviatich zápasov vyhrala šesť. Premožitelia sa našli len v Martine, ktorý v oboch zápasoch zdolal "Ešku" . Na Spišskom pohári sme podlahli Prešovu. Vyhrať sme dokázali nad extraligistami zo Žiliny a Popradu.
 
Všetci hráči sa už tešia na súťažné zápasy. V prvom kole sa v stredu 9.9. predstavíme na ľade Topolčian. Prvý domáci zápas odohráme v piatok 11.9. s Michalovcami.
 
foto: Michal Paška