HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Ani v Turci to nebolo podľa našich predstáv.

V rámci 42.kola sa naši chlapci predstavili v Martine. Dôležitý súboj o ligové body, žiaľ, nedopadol podľa predstáv fanúšikov.

Vyrovnaná úvodná tretina priniesla svižný hokej. Domáci aj hostia sa snažili tlačiť pred brankárov a zápas mal dobré tempo. Úvodný gól stretnutia padol v deviatej minúte. Surovka poslal puk z vlastného obranného pásma Pokrivčákovi, ktorý sa natlačil po pravej strane pred brankára a strelou po ľade dostal puk popod Križana do bránky. V desiatej minúte dobrá šanca Rudolfa Hunu vyrovnanie nepriniesla. Rovnako tak ani prečíslenie Matúša Sukeľa s Uramom, ktorí sa rútili na jedného obrancu domácich. Po Uramovej nahrávke Matúš nevyzrel na Dzubinu v domácej bránke. Ako sa premieňa prečíslenie dvoch na jedného ukázali domáci hráči v 20.minúte. Vo vlastnom oslabení získali puk a dvojica Varga – Galamboš nedala Križanovi šancu na úspešný zásah. Do kabín tak šli domáci s dvojgólovým vedením.

„EŠKA“ začala druhú tretinu tak, ako si priala. V doznievajúcej presilovke z prvej tretiny po štrnástich sekundách znížil Matúš Sukeľ. Kriška mu z modrej čiary poslal puk pred Dzubinu, kde sa mladý útočník Liptákov ocitol osamotení a podarilo sa mu poslať puk do siete. Rovnako v presilovke sa ale trafili aj domáci a prinavrátili si dvojgólové vedenie. V 27.minúte Varga dorazil Rusinovu nepresnú strelu od modrej čiary, ktorá sa odrazila od zadného mantinelu pred bránku, do siete. Liptákom sa do druhej sirény podarilo znížiť. V 39.minúte mladé pušky zo štvrtého útoku potiahli puk až do útočného pásma, kde si vymenili pár prihrávok a Lištiak tečoval tvrdú Makovského strelu tesne pred brankárom do siete. „EŠKA“ tak po dvoch tretinách prehrávala v Turci o jeden gól.

Stav o jeden gól ale dlho nevydržal. Hráči Martina získali v 44.minúte puk v strednom pásme a vyrútili sa na hosťujúcu bránku. Varga nahral Korostinovi do druhej vlny a ten sa z medzikruhov nemýlil. Hostia sa potom snažili znížiť stav stretnutia a priblížiť sa na dostrel jedného gólu. Snaha sa im uprieť nedá, zakončenie však momentálne trápi hráčov z Liptova asi najviac. Domáci si postrážili vedenie a víťazstvo v tomto zápase. Liptáci sa tak pobrali z ľadu opäť ako porazené mužstvo.

„EŠKA“ sa najbližšie predstaví v utorok 24.1. o 17:00 domácim fanúšikom v dohrávanom stretnutí s Martinom, ktorý sa neuskutočnil v starom roku z dôvodu zdravotných problémov u hráčov súpera.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

42.kolo

MHC Martin – MHK 32 Liptovský Mikuláš                                   4:2 (2:0,1:2,1:0)

Góly: 9. Pokrivčák (Surovka), 20. Galamboš (Varga) OS, 27. Varga (Rusina, Galamboš) PP, 44. Korostin (Varga, Galamboš) – 21. Sukeľ (Kriška, Uram) PP, 39. Lištiak (Makovský, Piatka)

 

Strely: 30:26 (8:8,13:9,9:9)

Tresty: 4:3

Presilovky: 1:1

Oslabenia: 1:0

 

MHC Martin: Dzubina (Corbeil) – Rusina, Brňák – Pacalaj, Salija – König, Leško – Korostin, Galamboš, Varga – Rzavský, Heizer, Koyš – Pokrivčák, Dlouhy, Surovka – Dvořák, Jurášek, Šalka

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan (Nagy) – Makovský, Šiška – Nádašdi, Mezovský – Kadlubiak, Moravčík – Oravec, Kabáč – Huna Ru., Huna Ro., Uhrík – Kriška, Sukeľ M., Uram – Števuliak, Cibák, Sukeľ J. – Lištiak, Piatka, Laco

 

Rozhodca: Snášel, Husár – Bednár, Gajan

Diváci: 1610

 

 

Tomáš Paprčka