HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Liptáci cestujú na ľad minuloročného majstra

V nedeľu sa budú všetky oči fanúšikov Liptákov upierať na zápas, ktorý odohrajú Mikulášania na ľade trápiacej sa Nitry. Zápas vysiela aj Slovenská televízia a budete si ho môcť vychutnať od 17:00 na dvojke.  

Trápenie Nitry v posledných zápasoch

Po vynikajúcich výsledkoch, ktoré Nitra zaznamenala v základnej skupine hokejovej Ligy majstrov malo byť play-off pokračovaním krásneho sna. Zo sna sa však stala nočná mora, ktorú Nitrania odštartovali hanebnou prehrou v šestnásťfinále s Vítkovicami a po výsledku 7:0 sú ich šance na postup pod bodom mrazu. Navyše tento výsledok zanechal na hráčoch stopy, pretože prišla ďalšia prehra v 10. kole s baranmi z Bystrice v pomere 5:2. Liptáci by mohli negatívnu bilanciu hráčov z krajského mesta natiahnuť na tri, čo poviete? 

Napriek zlej sérii favoritom domáci 

Domáci klub spod Zobora je známy svojou búrlivou atmosférou, ktorú vedia na zápasoch vytvoriť ich verní fanúšikovia. Liptákov čaká plný kotol divákov ženúcich Nitranov za víťazstvom, ktoré potrebujú ako soľ. Nitrania hrali doma doposiaľ päť zápasov, v ktorých ani raz neprehrali a nestratili ani jeden jediný bod. Postupne si poradili Bystricou, Novými Zámkami, Zvolenom, Martinom či Košicami a ani v jednom z týchto súbojov nestrelili menej ako tri góly. So skóre 24:12 sú v tabuľke domácich zápasov na druhom mieste. Obdivuhodná bilancia. Naopak Liptákom sa vonku darí menej ako doma, keďže v nich získali len sedem bodov za výhru v Žiline, Piešťanoch so slovenskou dvadsiatkou a bod si odniesli z Bystrice. Okrem vysokej prehry v Trenčíne 6:1 však zaznamenali smolné prehry vo vyrovnaných zápasoch v Košiciach 2:0 a Martine 1:0. Favoritom ale stále ostávajú domáci hokejisti.

Sila Nitry v druhej útočnej formácii 

To, že Nitrania disponujú naozaj kvalitným a vyrovnaným tímom vedia všetci. Mnohí z vás si však myslia, že najväčšia sila je v ich prvom útoku v zložení Blackwater, Slovák a Laliberté, opak je však pravdou. Klubové štatistiky ovládajú hráči druhej lajni. Krištof a Kutálek s dvanástimi a Ručkay deviatimi bodmi tvoria najproduktívnejší útok Nitranov. Ak chcú Liptáci v tomto zápase uspieť nemôžu sa zamerať na eliminovanie len jednej útočnej formácie, ale práve naopak sústrediť sa na pozorné bránenie všetkých štyroch. 

Karol Križan vs Michal Valent 

Stále je ešte otázne, či sa v mikulášskej bráne objaví Karol Križan, ktorý posledný zápas kvôli menšiemu zranienu nedohral. Brankárske jednotky oboch mužstiev majú vyrovnané štatistiky a od úvodu sezóny dokazujú, že sú oporami svojich tímov. O niečo lepšie je na tom ale Karol Križan, na ktorého išlo v deviatich zápasoch 265 striel, pričom z nich inkasoval len 19 gólov a má tak 92,83 percentuálnu úspešnosť zákrokov. Michal Valent sa predstavil už v desiatich zápasov, v ktorých na neho mierilo až 315 striel, pričom 24 sa ocitlo v jeho sieti, jeho percentuálna úspešnosť zákrokov je na čísle 92,38. Rozhodnúť tento zápas môže aj aktuálna forma brankárov a to, ktorí z nich bude mať práve svoj deň. 

Liptáci bez Richarda Hunu, Nitrania v plnom zložení

Liptákom bude zrejme ďalší zápas chýbať ich druhý najproduktívnejší hráč Richard Huna, ktorého v týchto dňoch trápia vysoké teploty kvôli, ktorým vynechal aj domáci piatkový zápas so Žilinou. Hráči Nitry by mali nastúpiť v rovnakom zložení ako v poslednom zápase v Banskej Bystrici, teda aj s odchovancami Mikulášanov Lukášom Paukovčekom a Radoslavom Macíkom. V drese Liptákov sa po prvý raz na svojom domácom ľade kde hokejovo vyrastal predstaví Jozef Stümpel. Špeciálnu príchuť bude mať tento duel aj pre obrancu Tomáša Nádašdiho, ktorý v Nitre odohral tri sezóny a pripísal si v nich na konto 64 bodov za 9 gólov a 55 asistencií.

Prognóza zápasu 

V prvom dueli týchto tímov sa hral atraktívny a útočný hokej s množstvom šancí. Po obrovskej dráme sa však tešili na domácom štadióne Mikulášania, ktorí vyhrali 4:3 po samostatných nájazdoch. Všetci veríme, že rovnaký výkon podajú Liptáci aj na horúcom ľade Nitranov a nejaký ten bodík si dokážu domov odniesť. Bolo by veľkým prekvapením, ak by Nitre uchmatli hneď všetky tri. Prekvapení je však na hokejovej scéne v poslednej dobe veľmi veľa, tak prečo by jedno z nich nemohli zaznamenať aj Liptáci?