HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Rekordné výsledky sezóny 1991 / 1992

Víťazstvo hráčov HK 32 je plne zaslúžené. Opäť potvrdili, že hoci patria medzi najmladšie kolektívy v I. SNLH, dokážu hrať kvalitný, technicky a ofenzívny hokej. Rozhodne patria medzi popredne mužstva v SR.

Hokejový koncert na rozlúčku

Liptovský Mikuláš – Zvolen 13:5 (5:1, 4:2, 4:2)

V 43. kole I. SNHL zohrali hokejisti HK 32 L. Mikuláš posledný zápas tejto sezóny na domácom ľade. Oproti predchádzajúcemu 42. kolu, v ktorom prehrali v Prešove 9:2 sa hráči chceli rehabilitovať pred „svojimi“ divákmi. Chceli dokázať, že v metropole Liptova sa stále hrá dobrý hokej, že je tu skutočná liaheň talentovaných mladých hráčov a že 60-ročná tradícia hokeja v L. Mikuláši má svoje etapy, ktoré hovoria o pozitívnom prínose Mikulášťanov pre rozvoj slovenského hokeja.

Rozlúčka so sezónou sa vydarila. Škoda, že len 400 divákov si našlo príležitosť „pochutnať“ na tomto ojedinelom bonbóniku. Zvolenčania, ktorí v 42. kole dali vedúcemu celku I. SNHL Nitre presvedčivú lekciu, – vyhrali 7:2, – sa nestačili diviť, čo to tí Liptáci vystrájajú. Z ničoho nič sa razom dostali pod taký tlak domácich hráčov, že miestami strácali orientáciu. Od 5. min., kedy dal domáci Bella vedúci gól, HK 32 diktoval tempo hry. Ofenzívna hra postupne prinášala svoje ovocie.

Po prvej tretine HK 32 viedol 5:1! Gól za hostí dal v 15. min Ovičinikov. Bol to naozaj raketový nástup. Rýchla technická hra útočníkov domácich pokračovala aj v druhej tretine, takže je celkom pochopiteľné, že sa skončila víťazstvom HK 32 4:2. Domáci po 40. minútach hry viedli 9:3. Bolo to neuveriteľné. Góly za HK 32 v 23. min. Bella a v 27. Gažo a v 32. Bella.

Keď začala tretia tretina, nikto nemohol tušiť, že na mikulášskom ľade sa rodí rekordné víťazstvo I. SNHL. Postupne Zvolenčania zo svojej bránky lovili ďalšie góly, ktoré domáci dali v tomto poradí: v 53. min. Šebo, v 54. min. M. Lištiak, v 57. min. Šebo a v 58. min Záruba. \r\n Mikulášťania dosiahli toto víťazstvo vďaka maximálnemu využitiu streleckých príležitostí. Hostia sa pokúšali útočnú lavínu domácich zastaviť ale hra cez celé stretnutie prebiehala v réžii HK 32.

Treba konštatovať, že toto stretnutie patrí medzi najlepšie, ktoré za posledné roky boli na Zimnom štadióne v Lipt. Mikuláši odohrané.

Dnes – 25. 2. 1992 – hráči HK 32 zohrajú posledné stretnutie – 44. kolo – v Pov. Bystrici. Týmto sa súťaž I. SNHL 1991/92 skončí. K jej priebehu sa postupne vrátime.

Ladislav Paška LIPTOV – 28.2 1992

Považská Bystrica – Liptovský Mikuláš 4:13 (3:4, 0:5, 1:4)

Uplynulý týždeň sa skončila súťaž I. SNHL – sezóna 1991/92. Hokejisti z L. Mikuláša za svojím posledným súperom vycestovali do Pov. Bystrice, kde zaslúžene vyhrali 4:13! Aj na Považí dokázali, že záverom súťaže sa dostali do vynikajúcej formy a domácich cez celé stretnutie vystavili do úlohy štatistov. Tempo hry sa nieslo po celý zápas v znamení vydarenej réžie HK 32. Považania sa síce húževnato bránili, ale po predchádzajúcej prehre s Nitrou 24:0, boli pod silným psychologickým tlakom hostí, čo sa efektívne prejavilo najmä v II. tretine, ktorú HK 32 vyhral 5:0.

Útočníci z L. Mikuláša si s chuťou zastrieľali. Šebo dal 4 góly, Bella a Farkaš po 3, a bránku Pov. Bystrice trafili ešte Halaj, Plch a Lištiak.

Škoda, veľká škoda, že forma hráčov HK 32 neprišla už v 25. kole. Keby L. Mikuláš bol vyhral hoci len dva – tri stretnutia, mohol skončiť na 5. mieste.

Súťaž sa však skončila a HK 32 získal 43 bodov a skončil na 8. mieste. Za Liptákmi ostali Michalovce (39 bodov), Topoľčany 33, Kežmarok 22 a Pov. Bystrica 9. Nitra víťaz sezóny I. SNHL 1991/92 bude hrať kvalifikáciu postupne do I. federálnej ligy a zo súťaže zostupuje Pov. Bystrica. Hráči HK 32 udržali pre Liptov I. SNHL aj v sezóne 1992/93.

Ladislav Paška

HK – 32 L. Mikuláš – Kežmarok 12:1 (2:0, 3:1, 7:0)

Stalo sa to, čo nikto nečakal. Hráči HK 32 po prehrách v Nitre, Sp. Novej Vsi, Dubnici a doma s Martinom, v stretnutí s ambicióznym Kežmarkom naplno rozkúrili gólostroj a Kežmarčania sa najmä v II. polovici stretnutia nestačili diviť. Najmä v III. tretine ich Liptáci rozstrieľali tak perfektne, že každé dve minúty vyťahovali puk z bránky.

Začiatok stretnutia ničím nenaznačoval, že domáci budú svoje tempo neustále stupňovať, že vďaka zrýchlenej výmene puku a relatívne presným prihrávkam, vytvoria dokonale zohratý „orchester“, v ktorom bude prevládať vzorná a príjemná harmónia. Góly za HK 32: v 14. a 45. P. Lištiak, 17. a 57. Halaj, 27. a 37. Majdek, 43 a 49. J. Strečok, 49. a 58. Uličný, 31. Gažo, 52. Kledrovetz.

Domáci hrali v svižnom tempe, s chuťou, dravo, ale nie zákerne. Zdá sa, že mužstvo sa konečne našlo, že hráči si uvedomili, že strieľať treba z každej vzdialenosti, že len rýchla výmena puku môže súpera „ubehať“ a narušiť jeho psychiku, dezorientovať ho. Obrana hostí si často nevedela poradiť s pohyblivými hráčmi HK 32.

Bol to pekný hokej. Nie len preto, že, „gólov bolo ako maku“, ale pre peknú technickú a rýchlu hru, ktorú cez cely zápas diktovali a dirigovali domáci . Z takéhoto hokeja musí mat radosť každý divák.\r\n\r\n\r\­n41. kolo : Lipt. Mikuláš -Banská Bystrica 8:2 (3:0, 0:1, 5.1)

Toto stretnutie patri medzi najlepšie, ktoré v sezóne 1991/1992 zohrali hráči HK 32.Tito cely zápas diktovali tempo hry, racionálne menili jej rytmus, s chuťou strieľali. Výborný výkon podal ,,pilier“ obrany brankár Poliaček ktorý chytal s prehľadom.

Prvú tretinu vyhrali domáci 3:0, keď gólmanmi boli 5.min. M. Lištiak , v 10.min Šebo a v 16.min. Kledrovetz. Šebo dal pekný gól od modrej čiary .V druhej tretine bola hra vyrovnaná. Tretia tretina priniesla vzrušujúci a kvalitný hokej. Boli to minúty plne vzruchu a napätia. Padlo šesť gólov. Päť dali domáci v tomto poradí : v 48.min. Bella, (nahrával M. Lištiak), 52.min. Uličný, v 53.min. Kledrovetz, v 54.min. Farkaš, a v 57.min. Uličný, ktorému nezištné prihral Gažo. Domáci mali veľkú chuť po góloch. ,,Zahodili“ šesť vyložených šancí a nastrelili dve žrde.