HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Prehra pod Pustým hradom + FOTO

pridané: 29.12.2019

V 35.kole sme neuspeli na ľade Zvolena.

Zvolen sa do nás pustil od začiatku na plné obrátky, dostal nás pod tlak, ale vo finálnej fáze sa domáci trápili. Naše farby mohol po samostatnom úniku dostať do vedenia Piatka v 15. minúte, ale Tomek skvele spoluhráčov zachránil. V 19. minúte tlak domácich korunoval McPherson strelou z prvej, ale ešte pred koncom prvej tretiny vyrovnal Piatka, keď sa k nemu šťastne odrazil puk a do odkrytej bránky to nás útočník upratal bez väčších problémov. Po prvej tretine tak svietilo na kocke vyrovnané skóre.

V druhej tretine hneď v 22. minúte skóroval domáci Parks z dorážky a v 25. minúte sa presadil opäť McPherson, keď v presilovke ukázal individuálne majstrovstvo a prekonal Zalivina. Naši chlapci sa síce snažili v prostrednej časti ešte znížiť stav stretnutia, bohužiaľ sa im to ale nepodarilo, a tak sme po dvoch tretinách prehrávali o dva góly.

Piatka mohol v prvej minúte tretej tretiny v presilovke streliť kontaktný gól, Tomek sa ale blysol ukážkovým semaforom. A tak opäť platilo staré známe nedáš – dostaneš. O pár sekúnd udrelo na druhej strane, na konci oslabenia unikol McPherson a švihom skompletizoval hetrik. Vzápätí dal Zvolen aj piaty gól, keď Štrauch strelou z prvej nedal Zalivinovi šancu. Posledný úder domácich prišiel v 54. minúte v presilovke Corrin, ktorý uzavrel gólový účet duelu.

V pondelok cestujeme do Detvy. Držme našim chlapcom palce.

Mikuláš DO TOHO!!!

 

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "V prvej tretine nás podržal hlavne brankár Tomek. Skončila sa 1:1, no mohla sa skončiť pre nás aj horšie. Od druhej tretiny sme už hrali to, čo sme si povedali. Vedeli sme, že Mikuláš je nepríjemný v protiútokoch, na to sme si dávali pozor. Hostia však mali pomerne dosť príležitostí. Tomek nás v podstate držal celý zápas. Napadali nám tam góly. Boli sme však agresívnejší pred bránkou, za čo musím pochváliť chalanov. Podali veľmi dobrý výkon, preto sme tento zápas zvládli."

Anton Tomko, tréner Liptovského Mikuláša: "Som sklamaný z tohto zápasu i nášho výkonu. Jedine ako tak spĺňala kritériá prvá tretina, ktorá sa skončila 1:1. Zvolen tam mal gólové príležitosti, my zase samostatný nájazd a tiež nejaké ďalšie možnosti. Pred druhou tretinou sme si povedali, čo treba zlepšiť, no moji hráči prišli na ľad a robili to čo nemali. Stratili sme puky v obrannom pásme, z čoho vyplynul aj druhý inkasovaný gól. Na to zbytočný faul, presilovka súpera a 3:1. Napriek tomu sme mohli streliť kontaktný gól v našej presilovke, ale Tomek podržal Zvolen v bránke. Inkasovali sme v krátkom časovom úseku dva góly v druhej a potom rovnako tak aj v tretej tretine a to bolo rozhodujúce. Potom sa už len zápas dohrával. Mrzia ma individuálne chyby v obrannom pásme. Niektorí hráči mali asi ešte Vianoce a duel prišli do Zvolena odohrať, z toho som najviac sklamaný."

 

 

Tipsport liga

35.kolo

HKM Zvolen – MHK 32 Liptovský Mikuláš               6:1 (1:1,2:0,3:0)

Góly: 19. McPherson (Corrin, Špirko), 22. Parks (Betker, Tibenský), 25. McPherson (Špirko), 42. McPherson (Parks, Tomko), 43. Štrauch (Mráz, Marcinek), 54. Corrin (Trotter, Parks) - 20. Piatka (Kriška, Sukeľ)

 

Strely: 34:19

Tresty: 2:6

Presilovky: 2:0

Oslabenia: 0:0

 

Zvolen: Tomek - Švarný, Corrin, Maier, Betker, Tomko, Drgoň, Meliško - Parks, Trotter, Tibenský - M. Halama, Špirko, McPherson - Štrauch, Mráz, Marcinek - Chlepčok, P. Halama, Petráš

Liptovský Mikuláš: Zalivin - Kramár, Smutný, Petran, Droppa, Mezovský, Nemec, Michalík, Roman - Sukeľ, Piatka, Kriška - Vybíral, Oško, Ru. Huna - Ri. Huna, Ró. Huna, Surový - Uhrík, Támaši, Lištiak

 

Rozhodca: Štefik, Kókai (Maď.) - Rojík, Soltész (Maď.)

Diváci: 1844

 

 

Tomáš Paprčka

FOTO: Vladimír Chramazda