HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Bod z majstrovského ľadu

pridané: 04.11.2019

Spod Urpína sa vraciame s jedným bodom.

V poslednom zápase pred prvou reprezentačnou prestávkou, počas ktorej sa Slovenský reprezentanti zúčastnia Nemeckého pohára, sme cestovali do Banskej Bystrice.

Nezačali sme vôbec dobre, keď už po pár sekundách hry putoval na trestnú lavicu Droppa. Toto vylúčenie sme ale úspešne zvládli a hru sme vyrovnali. Z dobre organizovanej defenzívy sme sa snažili vyrážať do protiútokov. A z jedného takého sa náš kapitán Martin Kriška dokonca ocitol v samostatnom nájazde. Bol faulovaný a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Jeho exekúciu zobral na seba Mišo Uhrík, ale domáceho brankára neprekonal. Keďže gól nepriniesla ani presilovka, ktorú sme si zahrali v druhej polovici tretiny, do kabín sa šlo za bezgólového stavu.

Na začiatku druhej tretiny inkasoval nepríjemný úder do tváre Mezovský a domáci Gabor po tomto ataku putoval predčasne pod sprchy. Bohužiaľ, Filip zápas nedohral a budeme sledovať, či jeho absencia nebude mať dlhšie trvanie. Počas dlhej päťminútovej presilovky, sme sa ale nedokázali na dlhšie časové obdobie usadiť v útočnom pásme a naša dlhá početná výhoda nám vsietený gól, bohužiaľ, nepriniesla. V druhej polovici druhej tretiny sme opäť museli čeliť presilovke súpera, ale aj túto situáciu sme zvládli. Strelci naďalej mlčali a tak aj po štyridsiatich minútach svietil na tabuli bezgólový stav.

Do tretej tretiny sme vstúpili odhodlane, s dobre organizovanou defenzívou, tak ako tomu bolo aj v predchádzajúcich minútach. Domácim sme boli vyrovnaným partnerom. Ich kombinácie končili buď na obrane, alebo spoľahlivo chytajúcom Romančíkovi. Tak ako počas celého zápasu, aj v tretej tretine sme mohli vzhliadnuť množstvo osobných súbojov, ale rovnako tak aj veľa nepresností. Domáci mali puk viac vo svojej moci, ale čisté šance sa nerodili. Strely, ktoré vyslali domáci, či naši hráči, väčšinou z väčších vzdialeností, pochytali spoľahlivo pôsobiaci brankári na jednej aj druhej strane. Domáci hráči sa pred koncom zápasu snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, Romančík v našej bránke ukázal svoje majstrovstvo a zápas sa dostal do predĺženia.

V predĺžení sme dostali v druhej minúte možnosť zápas rozhodnúť v presilovke pri vylúčení Bartánusa. Bohužiaľ, exekúcia presilových hier nás trápi v doterajšom priebehu súťaže asi najviac. Gól nedali ani domáci, a tak zápas dospel do nájazdovej lotérie. V nej bol úspešný iba jediný strelec, domáci Hohmann, a tak druhý bod putoval do domácej šatne.

Náš výkon proti favoritovi je ale povzbudením do ďalšej práce. Bodovali sme v druhom zápase po sebe. Gól sme neinkasovali druhý zápas. Teraz nás čaká reprezentačná prestávka. Chlapci dostali krátke voľno, po ktorom sa zídu v šatni opäť v stredu. Zápasový kolotoč sa rozbehne až 15.11., kedy cestujeme do Popradu.

Anton Tomko: „Z našej strany to bol bojovný výkon od začiatku až do konca stretnutia. V úvode nás pribrzdilo vylúčenie, ale ustáli sme ho. Celkovo sme hrali organizovane hlavne v strednom a obrannom pásme. Bystrica je na špici tabuľky, my sme dole, preto sme chceli prehustiť stredné pásmo, čo sa nám aj podarilo. Čakali sme na chyby súpera. Škoda nevyužitej päť minútovej presilovky a presilovky štyroch proti trom počas predĺženia. S bodom sme ale spokojní.“

Mikuláš DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

20.kolo

HC Banská Bystrica – MHK 32 Liptovský Mikuláš                          1:0sn (0:0, 0:0, 0:0, 0:0 – 1:0)

Gól: rozh.s.n Hohmann

 

Strely: 26:23

Tresty: 2:3

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

HC 05 iClinic Banská Bystrica: Beskorowany (Gajan) – Ďatelinka, Brejčák, Southorn, Mihálik, Nemčík, Cardwell, Petrinec, Zubák – Fafrák, Šťastný, Bartánus – Lunter M., Hickmott, Jääskeläinen – Hrnka, Bubela, Hohmann – Kabáč, Gabor, Vašaš

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Bátory (Romančík) – Droppa, Petran, Kurali, Nemec, Roman, Mezovský, Stehlík, Smutný – Kriška, Tamáši, Sukeľ – Macík, Oško, Vybiral – Lunter L., Uhrík, Piatka – Huna Rud., Huna Rób., Huna Rich.

 

Rozhodca: Snášel ml., Rencz – Stanzel, Kis-Király

Diváci: 2269

 

 

Tomáš Paprčka